WandelFitprogramma start op 17 februari 2016

WandelFitprogramma start op 17 februari

Hanzesport gaat het WandelFitprogramma aanbieden. Hanneke van Hoegee gaat gedurende 12 weken dit traject begeleiden. Tijdens een wekelijks programma kunt u de wandeltechniek onder de knie krijgen, mogelijk als voorbereiding op de wandel4daagse. Hanneke zal samen met u aan uw wandelhouding, conditie en techniek werken. Iedere training start om 9.30 uur vanaf de atletiekbaan van Hanzesport, Deventerachterpad 1 in Zutphen.

De trainingen zijn op woensdagmorgen van 9.30 uur - 11.00 uur. Na afloop van de training is er de mogelijkheid om onder het genot van een kop koffie of thee nog gezellig na te praten.

Programma

17 februari, 9.30 uur - Kennismaking
Tijdens de kennismaking ontmoet u de andere deelnemers. Er wordt aandacht geschonken aan goede wandelkleding en schoeisel. U vult een intake-formulier in. Verder krijgt u uitleg over het programma voor de komende weken.

24 februari, 9.30 uur  – Wandeltest
Tijdens deze training is er een wandeltest, waarbij de huidige basissnelheid van elke deelnemer wordt bepaald. Mede aan de hand van deze testgegevens kan de afstand voor het eindevenement: de Achterhoekse Wandel4daagse worden bepaald. Het is niet verplicht om aan de wandelvierdaagse mee te doen. U kunt WandelFit ook zien als een goede opstap naar het verbeteren van uw conditie, in een prettige sfeer, door het wandelen in een groep. Na de wandeltest gaan we nog een stukje wandelen met elkaar.

2 maart t/m 20 april wekelijkse training (8 weken), start 9.30 uur
Tijdens deze trainingen wandelen we in de omgeving van Zutphen, met daarnaast aandacht voor de volgende onderwerpen:
- loophouding en techniek (voetenwerk)
- verbetering uithoudingsvermogen d.m.v. duurloop en tempoverhoging
- beweeglijkheid van de gewrichten door specifieke oefeningen
- verbetering van kracht

Iedere deelnemer kan een logboek bijhouden, waarin hij/zij de wekelijks gelopen afstanden kan noteren (gelopen tijdens de training of individueel zonder begeleiding).

27 april, 9.30 uur - Testdag
Op deze dag wordt de test herhaald die ook afgenomen is op 24 februari. Zo kan iedere deelnemer beoordelen of zijn/haar conditie verbeterd is door deelname aan WandelFit.

4 mei t/m 7 mei: Achterhoekse Wandel4daagse
Gekozen kan worden uit de afstanden 11 km., 20 km. en 30 km. Zie ook: http://www.aw4d.nl

11 mei, 9.30 uur - Terugkomdag en eindevaluatie
Op de ochtend gaan we gezellig napraten en het WandelFitprogramma met u evalueren. Nu uw doel behaald is, wilt u natuurlijk verder met deze gezonde hobby. Binnen Hanzesport is er mogelijk om aan te sluiten bij wandelgroepen. Informatie hierover hoort u deze dag.

De kosten voor dit Wandelfitprogramma bedragen € 59,95, hiervoor krijgt u:
• Lidmaatschap Wandelbond/Atletiekvereniging 
• Reductie op het inschrijfgeld van de wandel4daagse bij deelname aan de Achterhoekse Wandel4daagse
• Individueel trainingsschema
• WandelFittrainingen als beschreven

Deelname aan de wandel4daagse is natuurlijk ook mogelijk voor Hanzesportleden die niet het WandelFitprogramma volgen.

Voor informatie en inschrijven kunt u contact opnemen met Hanneke van Hoegee via e-mail h.vanhoegee[AT]hotmail.com of telefonisch 0575-514321.