Zaterdag 1 december is de Speculaaspoppenloop

28 oktober 2018

Speculaaspoppenloop 1 december 2018

Op zaterdagochtend 1 december a.s. zijn Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten actief aanwezig tijdens de gezellige en sfeervolle recreatieve hardloopwedstrijd en wandeltocht die wordt gehouden vanaf restaurant De Zevensprong in Joppe.

De Speculaaspoppenloop, die jaarlijks door de Zutphense atletiekvereniging Hanzesport wordt georganiseerd, kent een gezellige sfeer mede door toedoen van de centrale warming up, gegeven door Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Dit jaar heeft Sinterklaas beloofd zelfs 'Ren Pieten' mee te nemen naar Joppe om ook één van de afstanden mee te lopen!

Traditioneel is de start van deze recreatieloop even na 08.00 uur en dan kunnen de afstanden 2½, 6, 12 of 18 km voor de hardlopers gelopen worden en voor de nordic-walkers en wandelaars 2½, 6 en 12 km over het parkoers door het bos- en weidegebied tussen De Zevensprong en Gorssel over een lengte van 6 km via de Eikenboomlaan – Marsweg – Veldhofstraat – Amelterweg – Flierderweg – Marsweg en Veldhofstraat. Start en finish zijn op het 'Aad Steijlenplein'.

Natuurlijk is er ook een 2e start en wel om 10 uur maar dan echter met afstanden voor de hardlopers tot en met 12 km en voor de nordic-walkers en wandelaars 6 km.

Inschrijven kan vanaf 07.00 uur in Restaurant De Zevensprong, Dortherdijk 6 in Joppe. Het inschrijfgeld bedraagt voor kinderen tot 12 jaar € 2,50 en voor de overige deelnemers € 5,-. Alle deelnemers ontvangen na afloop een ambachtelijke biologische speculaaspop, geleverd door ambachtcentrum Driekant uit Zutphen.

Dit jaar zijn er bijna 40 vrijwilligers van de MILA-groep van AV Hanzesport actief om alles in goede banen te leiden. Parkeren is mogelijk aan één zijde van de Dortherdijk en langs de Elzerdijk en de Deventerdijk, volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars!

Info via guidopietersma@gmail.com.