Verslag Oudejaars Crossloop

9 januari 2019

Gezellige en drukke Oudejaars Crossloop Vorden
en diverse Hanzesporters in de prijzen

 

Met een record aantal inschrijvingen van 851 stond zaterdag 29 december de 38e editie van de Oudejaars Crossloop in Vorden op het programma. Door het droge weer van de voorgaande dagen waren de parcoursen gelukkig goed begaanbaar. Voor de vrijwilligers was het even wennen want zij moesten voor de 5, 10 en 15 km geheel nieuwe parcoursen uitzetten. Gelukkig verliep dit zonder problemen. Traditiegetrouw werd het startsein gegeven met een enorme knal van een carbid bus. Dit gebeurde voor de eerste afstand: de Kidscross van 1 km. Als eerste kwam Jeremy Eilander in 3 min en 23 sec over de finish. Bij de meisjes was Lotte Bonhof de snelste in een tijd van 4 min en 5 sec. Alle kinderen kregen bij de finish een dik verdiende medaille, een mandarijn en een oliebol met limonade.

De start van de kidsrun (links) en kinderen op de terugweg naar de finish (rechts)

Geïnspireerd door het enthousiasme van de jonge lopers van de Kidscross begonnen de deelnemers na wederom een knal met de carbid bus aan de 15, 10  en 5 km. Als eerste kwamen de snelste 5 km lopers binnen. Deze afstand was sterk bezet met veel jeugdig talent van Argo uit Doetinchem. Net als vorig jaar won Bob te Lindert van Argo in 16 min en 34 sec. Bij de vrouwen ging Rianne Aarnink van Tion als eerste over de streep in 20 min 34 sec.

De 10 km bij de mannen werd gedomineerd door Argo met zowel de 1e, 2e als 3e plaats. De winnaar was Jordy Kloet in 35 min en 6 sec. Wendy Mullink van Argo werd eerste bij de dames in 38 min en 56 sec.  


De start van de 5 km (links) en de 15 km  (rechts)

De 15 km werd veroverd door Remy Rondeel in 56 min en 5 sec. Ab Reurslag van Hanzesport werd 1e bij de 45+ in 59 min en 42 sec. Steven den Beste won de Ton ten Have-wisselbokaal voor de snelste lopers uit Vorden op de 15 km. Snelste dame op de 15 km bij de senioren was Jolanda Brugman van Hanzesport met een tijd van 1:07:42. De snelste dame uit Vorden was Mariëlle Klein Brinke die daarmee ook de Ton ten Have-wisselbeker verdiende.

Daan de Vries (snelste Vordenaar op de 5 km links) en twee enthousiaste finishers (rechts)

Ton ten Have reikt de wisselbeker uit aan Mariëlle ten Brinke (links en Steven den Besten (rechts) als snelste deelnemer uit Vorden op de langste afstand.

Ook de deelnemers die niet als eerste over de streep kwamen, hebben kunnen genieten van hun persoonlijke toptijden, de prachtige omgeving en de talrijke aanmoedigingen. Bij de finish was het wederom erg druk en gezellig door het vele publiek en de leuke muziek van accordeonist Henk Wormeester.

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagd en sportief evenement, waarvan dit jaar de opbrengst ten goede komt aan het Vordens Zwembad In de Dennen en de hardlopers van Runners Vorden. Het bestuur van het zwembad is erg blij met het initiatief. Het zwembad draait voor een groot gedeelte op vrijwilligers. De opbrengst van de cross zal gebruikt worden voor de aanschaf van een 2e hands schrob zuigmachine om de dagelijks dweilklus sneller en makkelijk uit te kunnen voeren. Tevens zal er een bijdrage gaan naar Runners Vorden voor het opleiden van trainers om hardlopers beter te kunnen begeleiden en om de hardloopsport in Vorden verder te stimuleren. De totale opbrengst van de Oudejaars Crossloop wordt medio maart 2019 bekend gemaakt.

De Stichting Oudejaars Crossloop wenst iedereen een sportief en gezond 2019 toe en hoopt alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors terug te zien op zaterdag 28 december 2019 bij de 39e editie van de Oudejaars Crossloop in Vorden.

www.oudejaarscrossloop.nl

De Stichting Oudejaars Crossloop Vorden,

Wilbert Menkveld 

Voor foto’s en uitslagen zie www.oudejaarscrossloop.nl