Gastgezin gezocht

24 november 2017

Al enige tijd trainen Ibrahim Abdi Ali en zijn broer Farhaan bij het Top Team Hanzesport. Zij willen graag hun looptalent verder ontwikkelen. Daarom zijn zij opzoek naar een gastgezin.

De nu 16-jarige Ibrahim Abdi Ali maakt al weer enkele jaren deel uit van het Top Team Hanzesport. Hij loopt ondertussen mooie tijden en lijkt op de Nederlandse top af te stevenen.

Ook zijn jongere broer Farhaan van 13, is een looptalent. Zij zijn de zoons uit een gezin dat gevlucht is uit Somalië en wonen nu al weer een aantal jaar in Groenlo.p hun weg naar de top volgen beide een serieus trainingsschema, waarin zaken als trainingen, wedstrijden, school, rust en voeding zoveel mogelijk op elkaar zijn afgestemd. Onderdeel daarvan zijn wekelijks 2 baantrainingen bij Hanzesport in Zutphen. 

Ibrahim volgt praktijkonderwijs en Farhaan het vmbo. Het heen en weer reizen met de fiets en de trein tussen hun woonplaats Groenlo en Zutphen vergt veel tijd én energie. Voor prestatieontwikkeling van beide jongens is het zeer wenselijk dat ze niet meer zoveel hoeven te reizen.

Topprestaties en gastgezin
Stichting Top Team Hanzesport en de trainer/coach van het Top Team zijn in de gemeente Oost Gelre, waar beide jongens woonachtig zijn, op zoek gegaan naar mogelijkheden om de talenten dichter bij de faciliteiten te brengen. Het gezin heeft nu op initiatief van zowel de Stichting, begeleiding, Gemeente Oost Gelre als Achterhoek Younited besloten dat beide jongens door de week beter in Zutphen kunnen verblijven.


Daarom wordt voor hen een gastgezin gezocht dat rust en ruimte biedt, zodat beide jongens dankzij die zorg hun favoriete sport op hoog niveau kunnen uitoefenen. Concreet betekent dit een fijne veilige plek en een regelmatige dagindeling, maar ook de flexibiliteit om op de juiste wijze met onverwachte omstandigheden om te gaan. Een goed voedingspatroon is ook van belang. Beide zijn belijdend moslim, zodat zij gehouden zijn aan halal voeding.

Informatie en contact
We zoeken naar een gastgezin voor beide jongens van maandagmiddag na schooltijd tot vrijdagmorgen voor schooltijd. Er kan een tegemoetkoming in de kosten besproken worden. Daarbij wordt gedacht aan een vergoeding voor de voeding en voor de energiekosten.
Gegadigden gaan in gesprek met het gezin en enkele ondersteuners om te zien of het klikt en wat er allemaal praktisch afgesproken kan worden.

Wij zouden erg blij zijn als het gastgezin per 1 januari 2018 beide jongens een thuisplek wil bieden, zodat beiden op een goed moment van school kunnen wisselen.

Wie deze gedreven atletiekparels wil ondersteunen door hen door de week te huisvesten, kan contact opnemen met:

Jan Jansen   voorzitter van Hanzesport
Email           voorzitter@hanzesport.nl