16 maart 2018


Het gaat er al dagen over: De verwachte vrieskou voor het komende weekend. 
Bij ons kwam het besef er vandaag. Het gaat echt ontzettend koud worden, wat voor een invloed heeft dat voor de Veldloop?

Wij schatten in dat de invloed te groot is. Het bos is op dit moment een redelijke modderpoel met veel oneffenheden op de looppaden. Deze looppaden gaan vannacht bevriezen waardoor het één groot enkel-kneuzend parcours gaat worden. Dat willen we onze leden niet aandoen.

Een alternatief zou kunnen zijn om een parcours rondom de baan aan te leggen. Dat zou in ieder geval veiliger zijn voor de enkels, maar hier is het probleem dat er geen enkele beschutting is. Buienradar geeft aan dat de verwachte temperatuur -4 is, met windkracht 6(!) is de gevoelstemperatuur -18.
Ook dat achten wij niet verantwoord.

De conclusie kan niet anders zijn, dan dat we de Clubkampioenschappen Veldloop af gaan lassen en verplaatsen naar volgende week zaterdag, 24 maart.
Voor de pupillen en junioren is er géén vervangende training.

Pannenkoeken voor het goede doel

Dit is wel een hele grote teleurstelling voor de pannenkoekenbakkers van de Roparun team Zutphen. Zij zijn komende periode ieder weekend druk met andere acties om geld in te zamelen voor hun mooie doel en kunnen dus niet op een andere datum hun pannenkoeken aan ons verkopen.

Ik wil dan ook iedereen van harte uitnodigen om morgen tussen 9.00 en 13.00uur in het clubhuis te komen genieten van overheerlijke pannenkoeken, gebakken met ingrediënten van pannenkoekenboerderij De Reuvershoeve. Hanzesport betaalt de pannenkoeken van de kinderen, volwassenen betalen € 5,-.

Ook de opbrengst van het drinken gaat naar de Roparun, betalen met de knipkaart is morgen dan ook niet mogelijk. 

Voor meer informatie over de Roparun kijkt u hier: http://roparunteamzutphen.nl