Drie Hanzesport-vrouwen op podium NK masters

5 juni 2018

Op 1,2 en 3 juni vond het NK voor masters plaats in Gouda. Wilma Bos heeft onderstaand verslag geschreven.

Hanzesport werd vertegenwoordigd door Mariet Voskamp (V55), Linda Ooms (V35) en Wilma Bos (V60). Linda en Wilma maken deel uit van het Top Team Hanzesport onder leiding van Herman IJzerman.

Linda en ik liepen vrijdagavond de 800 meter onder miezerige en benauwde omstandigheden. Mijn enige concurrente liep ver achter mij, dus bond ik de strijd maar aan met een maatje uit de jongere categorie. Die verloor ik in een heftige eindsprint, maar ik won wel goud in mijn eigen categorie in een voor mijn doen zeer matige tijd van 2.58.63. Ik ben wel blij dat ik Nederlands Kampioen ben geworden. Dat motiveert mij in ieder geval weer om stug door te gaan!

Linda had op haar 800 meter een pittige strijd uit te vechten met de nummer 1. Ze heeft alles gegeven maar kon vlak na de race niet echt blij zijn met haar zilveren medaille en haar tijd van 2.21.64. Ze had gewoon willen winnen! Toch petje af voor Linda op haar eerste NK masters!

Mariet werd ook Nederlands Kampioen. Zij deed mee aan de technische onderdelen speer en kogel. Op speer werd ze tweede met een afstand van 32.37. Met kogelstoten won ze in een groot veld goud met 11.22 meter!