5 – 7,5 kilometergroep

TrainerVincent Maalderink
Contact en informatieEmail: beginnersgroep@hanzesport.nl
Telefoonnummer: 06-16649190
Informatie groepConditie opbouwen, plezier hebben en gezond bezig zijn. Dat kenmerkt deze loopgroep!
TrainingstijdDonderdagavond van 19.30 – 21.00 op de atletiekbaan.
TrainingsdoelEen 7,5 kilometer kunnen uitlopen tijdens de Grote Veldloop.
Niveau

Ben je van plan om vanuit een basisconditie op te trainen naar een 5 of 7,5 kilometer, dan is deze loopgroep geschikt voor jou. Doe je al reeds aan een andere sport dan is dat mooi meegenomen, maar dat is geen must.
Er is ook de mogelijkheid om tussentijds in te stromen. Het komt voor dat lopers al even voor zichzelf trainen, maar dan toch liever in een groep lopen en/of willen werken aan de looptechniek. Herken je jezelf hierin? Neem dan snel contact op.

BijzonderhedenEen aantal keer per jaar start er een nieuwe beginnersgroep. Er wordt toegewerkt naar afstanden in de Hanzesport georganiseerde wedstrijden. In september is er een groep 7,5 tot 10 kilometer met als einddoel de 10 kilometer wedstrijd van de Achtkastelenloop. In februari/maart start een beginnersgroep 0-5 km met als einddoel de 5 kilometer wedstrijd van de Running center City Hanzeloop.

Naast 2 huiswerktrainingen wordt er op de donderdagavond gezamenlijk getraind met de groep lopers. Inhoudelijk wordt er in deze training gewerkt aan het uithoudingsvermogen, looptechniek, coördinatie en lenigheid. Dit om verantwoord te leren hardlopen en de kans op blessures te voorkomen. Dit is steeds een tijdelijke loopgroep. Als het einddoel is bereikt kun je met de opgebouwde basisconditie doorstromen naar andere loopgroepen binnen de vereniging.