Beginnersgroep

Er is een nieuwe beginnersgroep bij Hanzesport Zutphen. In 3 maanden tijd helpen ervaren looptrainers deelnemers naar het gezond kunnen uitlopen van de 5 kilometer tijdens de jaarlijkse Running Center City Hanzeloop. Deze wedstrijd vindt plaats op zondag 2 juni 2024.

Tijdens de trainingen werk je aan de uithoudingsvermogen, looptechniek, coordinatie en lenigheid. De trainers Joris Westerbeek en Fabienne Toussaint zorgen ervoor dat je verantwoord leert hardlopen en met veel plezier het einddoel bereikt. Na 2 juni kun je doorstromen naar andere loopgroepen binnen de vereniging. De trainingen starten op zaterdag om 9.00 uur op de atletiekbaan bij AV Hanzesport.

Bij voldoende animo kun je na 2 juni in deze groep doortrainen naar de 10 kilometer of doorstromen naar een van de andere loopgroepen binnen de vereniging. Je kiest dan de loopgroep(en) die voldoet aan jouw wensen. Eerst maar eens op voor de 5 kilometer!

Meer informatie en aanmelden kan door een mail te sturen naar rtc@hanzesport.nl

TrainerJoris Westerbeek
Fabienne Toussaint
Contact en informatiertc@hanzesport.nl
Informatie groepEen goed begin is het halve werk! Sluit je aan bij de Hanzesport beginnersgroep 
TrainingstijdZaterdagochtend van 9.00 – 10.30 op de atletiekbaan.
TrainingsdoelGezond uitlopen van de Running Center City Hanzeloop op zondag 2 juni.
Niveau

Deze groep is geschikt voor beginnende hardlopers.

Bijzonderheden
Naast 1 of 2 huiswerktrainingen wordt er op de zaterdagochtend gezamenlijk getraind met de groep lopers. Inhoudelijk wordt er in deze training gewerkt aan het uithoudingsvermogen, looptechniek, coördinatie en lenigheid. Dit om verantwoord te leren hardlopen en de kans op blessures te voorkomen. Dit is steeds een tijdelijke loopgroep. Als het einddoel is bereikt kun je met de opgebouwde basisconditie doorstromen naar andere loopgroepen binnen de vereniging.