PLUS Vorden – Achtkastelenloop

zondag 2 maart 2025

Hanzesport nodigt je uit voor een schitterende loop door de prachtige, bosrijke omgeving van het acht-kastelendorp Vorden in de Achterhoek op zondag 3 maart 2024. De ultieme test voor de Rotterdam Marathon!

Programma

  • Elbrink Groen en Bloem – 10 km wedstrijd- en recreatieloop
  • Running Center – 21 km wedstrijd- en recreatieloop  
  • De Gravin van Vorden– 30 km wedstrijd- en recreatieloop

Een vlot parcours met weinig hoogteverschillen, grotendeels over asfaltwegen, soms over nostalgische klinkertjes en verharde fietspaden. Met pacers op de 30 km. Veel hardlopers gebruiken de 30 km als ideale voorbereiding op de marathon van Rotterdam en Enschede, maar ook de kortere afstanden zijn beslist de moeite waard. Alle drie afstanden gaan over één ronde. Iedere deelnemer ontvangt een medaille als herinnering aan de loop.

Zonder vrijwilligers geen evenement

Dankzij de inzet van onze vrijwilligers, kunnen wij de Achtkastelenloop dit jaar weer organiseren. Maar er is nog altijd een tekort aan vrijwilligers. Wil je onze deelnemers en jezelf een leuke dag bezorgen? Je leert nieuwe mensen kennen, wordt goed verzorgd en krijgt ook nog eens een hoop waardering. Meld je aan via wegwedstrijden@hanzesport.nl

Adres
Sporthal ’t Jebbink
Het Jebbink 13
7251 BH Vorden

Voorzieningen
Er is een hal beschikbaar voor omkleden en stallen van de eigendommen. Dit is onbewaakt en op eigen risico. Er is geen douchegelegenheid. Er zijn wel toiletten beschikbaar.

Waardevolle spullen   
Waardevolle spullen zoals sleutels of een portemonnee die in een A4 enveloppe passen, kunnen in bewaring gegeven worden bij het inschrijfbureau.

Start en finish
De 21 en 30 km starten om 12.15 uur en de 10 km om 12.45 uur voor de sporthal aan het Jebbink. Hier is tevens de finish. Alle drie afstanden gaan over 1 ronde.  

Bereikbaarheid
Vanaf het treinstation Vorden is het ongeveer 5 minuten lopen naar de sporthal. Er is ook parkeergelegenheid aanwezig.

Tijdregistratie
De tijdregistratie vindt plaats met chips, bevestigd aan het startnummer. Let er op de chip niet te beschadigen/vouwen. Tevens kan de bevestiging met magneetjes voor een storing zorgen, dus deze gelieve niet te gebruiken.

Minimum leeftijd
Wij volgen het advies van de atletiekunie en houden een minimum leeftijd van 15 jaar aan.

Verzorging onderweg
Op circa elk 5 km-punt langs het parcours en bij de finish zijn verzorgingsposten aanwezig (deels) bemand door de Scouting Vorden.

afstandkm-puntverzorging
104water en sportdrank
214water en sportdrank
10water en sportdrank
14,5water en sportdrank
19,5water en sportdrank
304water en sportdrank
10water en sportdrank
16water en sportdrank en bananen
21water en sportdrank
25water en sportdrank
10, 21, 30finishwater en fruit

 

Fietsbegeleiding
Het is in verband met de veiligheid niet toegestaan om een begeleider op de fiets op het parcours toe te laten.

EHBO en bezemwagen
Op diverse punten langs het parcours en bij de finish is EHBO aanwezig. Een bezemwagen sluit het deelnemersveld voor uitvallers.

Massage
Na afloop is er in de sporthal de mogelijkheid om te worden gemasseerd. Een eigen bijdrage wordt op prijs gesteld. 

Tijdslimiet
De verzorgingsposten en finish worden bij de 10 en 21 km pas opgeheven na doorkomst van de laatste deelnemer. Op de 30 km geldt een tijdslimiet van 3,5 uur. Om 15.45 uur stopt de tijdregistratie en om 16.00 uur wordt gestart met opruimen van de evenement locatie. 

Pacers op de 30 km

StreeftijdSnelheid (min/km)Snelheid (km/uur)Eindtijd marathon
2:074:1514,13:00
2:154:3013,33:10
2:224:4512,63:20
2:305:00123:30
2:375:1511,43:40
2:455:3010,93:50
2:525:4510,584:00
3:006:00104:13

Afval
We verwachten van iedere deelnemer dat ze geen afval op straat of op de paden achterlaten, maar deze weggooien bij de verzorgingsposten of bij de finish. Indien je bewust iets weggooit op een andere plek, zal dit worden bestraft met diskwalificatie.

Eigen risico
Deelname aan de Achtkastelenloop is voor eigen verantwoording en risico.

Herinnering
Iedere deelnemer ontvangt een medaille als herinnering aan de loop.
(zie ook het bericht van 18 januari onder laatste nieuws)

Meer weten?
wegwedstrijden@hanzesport.nl
of
Petra van den Berg via WhatsApp 06-30530924

Het maximale aantal deelnemers is bereikt en de inschrijving is daarmee gesloten. 

         

Door je in te schrijven ga je akkoord met de wedstrijdvoorwaarden. Lees de voorwaarden.
Let op ons vernieuwde punt 11 inzake het afvalbeleid!

Ophalen startnummers
Indien ingeschreven is voor 26 februari 2024, kan het startnummer opgehaald worden tussen woensdag 28 februari en zaterdag 2 maart bij Running Center aan de Groenmarkt 25 te Zutphen (tijdens de openingstijden).

Op zondag 3 maart kan het startnummer vanaf 10.30 uur opgehaald worden bij het wedstrijdsecretariaat in de hal. Deze wordt dus niet toegestuurd!

Inschrijfgeld

Kosten deelname 10 kilometer
€ 15,=

Kosten deelname 21,1 kilometer
€ 17,50

Kosten deelname 30 kilometer
€ 20,00

Betaling via Ideal.

Wijziging inschrijving tot 26 februari
Na je inschrijving kun je zelf je gegevens bijwerken. Bijvoorbeeld bij verhuizing of een nieuw telefoonnummer of e-mailadres.Ook kun je via de link het startnummer overdragen aan een andere deelnemer die aanhetzelfde onderdeel wil deelnemen. Wijzigen van afstand kan alleen naar een lagere afstand. Na 26 februari is het niet meer mogelijk om zelf nog wat aan te passen. Stuur dan een e-mail naar wegwedstrijden@hanzesport.nl

Wijziging afstand na 26 februari
Dit kan alleen voor de wedstrijd worden omgezet. Stuur voor 1 maart een e-mail naar wegwedstrijden@hanzesport.nl of ga hiervoor naar het wedstrijdsecretariaat. Mocht je tijdens de loop besluiten een andere afstand te lopen, dan loop je buiten mededinging. Jouw tijd zal dan ook niet geregistreerd worden, ook niet als je ons dit achteraf meldt.

Overdragen startnummer na 26 februari
Als je het startnummer over wilt dragen aan een andere loper/loopster kun je per e-mail wegwedstrijden@hanzesport.nl de gegevens doorgeven. Dit kan alleen voor een nieuwe deelnemer op dezelfde afstand. Graag het startnummer doorgeven en van nieuwe deelnemer de naam, geboortedatum, geslacht, woonplaats en het e-mailadres.

Je dient er zelf voor te zorgen dat het startnummer bij de nieuwe loper terecht komt. De organisatie stuurt geen nieuw startnummer naar de nieuwe deelnemer.

Voor iedereen die een startbewijs wil overkopen: Let goed op! Er zijn profielen actief die doen alsof ze een kaartje hebben, maar na enig doorvragen blijkt diegene geen startbewijs te hebben.  Op facebook hebben wij zijn profiel en reacties verwijderd.
Let zelf dus ook goed op van wie je er 1 koopt. Diegene heeft een bevestigingsmail van Hanzesport gehad. Hier zou je eventueel nog extra naar kunnen vragen.
Verder kunnen wij helaas niets doen dan alleen maar waarschuwen

 

3 februari 2024:

Achtkastenloop

Wat was dit een bijzondere editie. Eentje om in de boeken(kast) te schrijven!
Met een prachtige zonnetje werden de 21 en 30 km om 12.15 uur weg geschoten! Vooral bij de 30 km vele lopers die in voorbereiding zijn voor een marathon.  Een goed meetpunt waar ze nu staan in de trainingen.  Er waren pacers waar je lekker aan kon haken of je eigen plan lopen. Goede verzorging onderweg en lopen maar!
Een half uur later vertrokken 330 lopers om de 10 km te voldoen. Of het de kasten op het parcours waren die voor afleiding zorgden, de zon te hard in de ogen scheen of te fanatiek in je race zitten.. vanaf waarschijnlijk loper 2 hebben een aantal lopers een afslag gemist. Dit is erg jammer, maar helaas op dat moment niets meer aan te doen.  De lopers kwamen van diverse kanten de finish over. Enige verwarring,  excuses van de organisatie en de prijsuitreiking heeft niet plaats gevonden.
Maar we laten ons niet snel op de kast jagen…. jij was er bij op deze extra bijzondere editie! Ter plekke Omdenken dan maar hé!
Bedankt allen voor jullie aanwezigheid en hopelijk volgend jaar weer vd partij!

Hier staan de gelopen tijden.  De gemaakte foto’s zullen wij verzamelen deze week.

 

25 februari 2024:

Voor iedereen die een startbewijs wil overkopen: Let goed op! Er zijn profielen actief die doen alsof ze een kaartje hebben, maar na enig doorvragen blijkt diegene geen startbewijs te hebben. Op facebook hebben we zijn profiel en reacties verwijderd.
Let zelf dus ook goed op van wie je er 1 koopt. Diegene heeft een bevestigingsmail van Hanzesport gehad. Hier zou je eventueel nog extra naar kunnen vragen.
Verder kunnen wij helaas niets doen dan alleen maar waarschuwen

23 februari 2024:

De laatste info is verstuurd aan de deelnemers. Niets ontvangen, check dan je Spam-box.

18 februari 2024:

Wauw – de startnummers voor alle afstanden zijn vergeven. We kijken ernaar uit om jullie te zien op 3 maart.

We krijgen nu al vragen of er nog startbewijzen zijn. Deelnemers kunnen zelf , via de link die zij hebben gekregen bij de inschrijving, het startbewijs op een andere naam zetten. Zie de info op het tabblad inschrijven.

Wij faciliteren het ruilen onderling niet. Ook hebben wij geen wachtlijsten die we bijhouden. Hoe vind je elkaar dan? Onze suggestie is om dit te doen via onze berichten op Facebook. Daar kun je een oproep doen en kijken wie daarop reageert.

16 februari 2024:

De 10 km. zit vol. Voor de 21 en 30 km. zijn er nog enkele startbewijzen. De inschrijving wordt gesloten zodra deze verkocht zijn. Mailen naar de organisatie hierover heeft geen nut.

9 februari 2024:

Het gaat de laatste week hard met de inschrijvingen. 90% van de startbewijzen zijn al vergeven. Dus wil je erbij zijn? Schrijf je dan snel in!

29 januari 2024:

Nog een kleine maand om in te schrijven. Of tot wanneer de betreffende afstand vol zit. Voor de 30 km. is 70% van de startbewijzen verkocht, voor de 21 km. 60% en voor de 10 km is dat 50%. Dus wacht niet te lang, OP=OP.

18 januari 2024:

Van op de KAST naar langs de KAST

Het wordt een unieke editie op 3 maart 2024, de Van-der-Voort-Achtkastelenloop. Eentje, waar je bij wilt zijn. Waarom? Ik leg het uit.

De Achtkastelenloop kent drie routes (10, 21 en 30 km) waarbij je in Vorden langs weilanden en door bossen loopt. Het is geen trail. De routes gaan zowel over bospaden als over het asfalt. Met een beetje geluk zie je ook een glimp van de kastelen. De 30 km is vooral een geliefde voorbereiding voor de marathon in Rotterdam, waaraan atleten uit het hele land aan deelnemen. Heb je de afstand volbracht, dan is het bijna standaard dat je een bosje narcissen krijgt en een herinneringsmedaille. En juist deze herinneringsmedaille maakt de Achtkastelenloop dit jaar uniek.

Deze medailles worden speciaal ontworpen en vanwege de levertijd ongeveer negen maanden voor de wedstrijd besteld. Dit jaar staat de narcis op de medaille centraal. We stoppen namelijk met het uitreiken van het bosje narcissen. En zo blijft de herinnering aan ‘het bosje narcissen’ voor de deelnemers vereeuwigd. De medailles zijn prachtig. Ze zijn al in ons bezit.

We hebben ze bewonderd, de medailles. En ook tot in detail. In eerste instantie zagen we het zelf niet, tot het moment dat we het ontdekten. Er staat een spelfout op de medaille! De AchtKASTENloop. Ziet u het? KAST in plaats van Kastelen. We konden niemand de KAST uitvegen. Bij het conceptontwerp heeft iedereen de spelfout gemist. Wij en de leverancier.

We lieten ons echter niet op de KAST jagen. We willen de medailles ook niet in de ijsKAST leggen, dus…

Dit jaar voor één keer de AchtKASTENloop. Waar u op uw route naast de prachtige kastelen, ook KASTEN kunt bewonderen. We plaatsen ze langs de route, de KASTEN. U kunt er een selfie maken, als u dat wilt.
En uw inspanning wordt beloond met de helemaal unieke eenmalige prachtige medaille, waarmee u kunt bewijzen dat u er echt bij was. De medaille met narcis en KAST. De inschrijving is geopend.

Nu we het toch over de AchtKast(el)enloop hebben, moet me wel wat van het hart. Vorig jaar is namelijk door de deelnemers veel afval in het bos achter gelaten – en dan hebben we het over verpakkingen van gelletjes of proteïnerepen. Dit heeft (terecht) veel losgemaakt in het dorp, waar we te gast zijn. Men sprak er schande van. We hebben als organisatie besloten maatregelen te treffen. Ten eerste zetten we, naast de kasten, ook extra afvalbakken langs de route neer. Deze zijn herkenbaar door grote banners. En ten tweede worden lopers per direct gediskwalificeerd als door onze organisatie gezien wordt dat een deelnemer afval laat slingeren en niet in de afvalbak doet. Sterker nog, deze deelnemer is niet langer welkom bij onze wegwedstrijden. We gaan ervan uit dat deze maatregelen helpen de natuur vrij van afval te houden.

Petra van den Berg, coördinator wegwedstrijden.

 

15 december 2023:
De inschrijving is geopend. Informatie hierover is te vinden onder het tabblad inschrijven.

Routekaarten 10 – 21,1 – 30 km (klik op de link voor de route in afstandmeten.nl)

Route 10 km

Route 21,1 km

Route 30 km

2024:

Klik hier voor de foto’s van Eddy Boerman .
Klik hier voor het album van Achterhoekfoto.
Klik hier voor de site van Spiekerssportfotografie met verschillende albums van de 21 en 30 km. Of hier voor Oypo, waar je op startnummer kunt zoeken.
Klik hier voor de foto’s van Eric Beatse, de Kiekjesdief.
Klik hier voor de foto’s van Theo Seesing, Blik op de streek.

2023:

Klik hier voor de foto’s van Spiekerssportfotografie 21 en 30 km deel 1 hier voor deel 2 en hier voor deel 3.

2022:

Klik hier voor het album.
Klik hier voor het album van Achterhoekfoto.
Klik hier voor de foto’s van Spiekerssportfotografie 21 en 30 km deel 1 en hier voor deel 2.

2021:

Foto’s van de start/finish vind je hier
Klik hier voor de foto’s van Spiekersportfotografie 30 km.
Klik hier voor het album van Rob Jansen.

 

De uitslagen van 2024 zijn te vinden op uitslagen.nl

De uitslagen van 2023 zijn te vinden op uitslagen.nl

De uitslagen van 2022 voor de 10 km zijn hier te vinden, voor de 21,1 km hier en voor de 30 km  hier. Of online via uitslagen.nl .

De uitslagen van 2021 voor de 10 km zijn hier te vinden en voor de 30 km hier. Of online via uitslagen.nl

De uitslagen van 2020 voor de 10 en 21,1 km zijn hier te vinden en voor de 30 km hier. Of online via uitslagen.nl 

De uitslagen van 2019:
voor de 10 km
voor de 21,1 km
voor de 30km

De uitslagen van 2018 zijn hier te vinden.

2017:

voor de 10 km: klik hier
voor de 21 km: klik hier
voor de 30 km: klik hier

2016:

voor de 10 km: klik hier
voor de 21 km: klik hier
voor de 30 km: klik hier

2015:

voor de 10 km: klik hier
voor de 21 km: klik hier
voor de 30 km: klik hier

2014:

voor de 10 km: klik hier
voor de 21 km: klik hier
voor de 30 km: klik hier

2013:

voor de 10 km: klik hier
voor de 21 km: klik hier
voor de 30 km: klik hier

Sponsors van de PLUS Vorden – Achtkastelenloop: