Hanzesport Zutphen-Deventer-Zutphen Duurloop

zaterdag 23 maart 2024

Op zaterdag 23 maart 2024is er de jaarlijkse Hanzesport Zutphen – Deventer – Zutphen duurloop van 20 of 27 of 34 km welke als voorbereiding voor de voorjaarsmarathons van Rotterdam of Enschede gebruikt kan worden of gewoon omdat het een mooie gezellige duurloop is.

We starten om 9.00 uur bij Hanzesport op de atletiekbaan en we lopen gezamenlijk in een rustig duurlooptempo via de prachtige uiterwaarden aan de westkant van de IJssel naar Deventer. Bij de Molen in de Hoven zullen we de eerste stop hebben (circa 20 km). Voor mensen die hier willen uitstappen is er een auto om je terug te brengen naar Zutphen. Vervolgens lopen we gezamenlijk als groep door Deventer naar Gorssel, waar we onze tweede stop zullen hebben bij hotel restaurant de Roskam (circa 27 km). Hier zal ook een auto zijn voor de uitstappers. Vanaf de chinees in Epse (23 km) kunnen degene, die dat willen, in eigen tempo terug lopen naar de baan van Hanzesport (circa 34 km). Er wordt onderweg voor versnaperingen gezorgd (bananen, sportdrank).

Iedereen die 20 km aan een stuk kan lopen is van harte welkom om mee te lopen! Deze Hanzesport loop past prima in de voorbereiding van de komende marathons of gewoon als leuke duurloop. De eerste 20 km zal rustig gaan en je hoeft niet bang te zijn als het te hard gaat en dus kan iedereen mee!

De gehele route van 34 km kun je ook als groep afleggen waarbij je met 2 tot 5 lopers per groep de gehele afstand aflegt en waarbij er eentje loopt en de anderen meefietsen. Je mag onderweg net zo vaak wisselen als dat je wilt. Dit kan alleen als je gezamenlijk de gehele route van 34 km aflegt. Je moet zelf deze groep organiseren.

Indien je van plan bent om mee te lopen en/of wilt helpen tijdens deze dag, dan graag aanmelden voor uiterlijk 17 maart via https://forms.gle/X3WGvZzDRAKuo9BJ8Mocht je als team meelopen dan kun je dit ook aangeven in het formulier en dan graag aangeven met wie je samen gaat lopen.

De kosten zijn 3,50 euro per persoon en kunnen via deze link worden betaald https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=h1uMJeAcRsySR3PWNcXp4w

Met sportieve lopers groet,

Wilbert Menkveld

Trainer LAG Hanzesport