Running Center City Hanzeloop

zondag 16 mei 2021
Op 16 mei 2021 organiseert Atletiekvereniging Hanzesport de Running Center City Hanzeloop Zutphen. De start is op de Zaadmarkt in het centrum van Zutphen. Na het verlaten van het mooie, historische centrum gaat het parcours grotendeels over verharde fietspaden met prachtige uitzichten over de IJssel en door de vele parken rondom de stad.

Voor de jeugd is er een jeugdloop over 1000 meter in het centrum van Zutphen. Ook deze loop gaat over één ronde. Er wordt gelopen in 4 leeftijdscategorieën. Zie hiervoor onder “Uitslagen en prijzen”.

Running Center, aan de Groenmarkt 25 in Zutphen, is hoofdsponsor van deze loop.

Programma:
11.30 uur   AVIKO Jeugdloop 1 km
12.00 uur  J. van der Ploeg Dienstverlening 5 km loop individueel
12.00 uur  KAB 5 km bedrijvenloop
13.00 uur  Mazda Lenselink / Matz Carwash 10 km loop individueel
13.00 uur  Dikkertje Dap 10 km bedrijvenloop

Vragen? Stuur een e-mail naar: wegwedstrijden@hanzesport.nl 

Start en finish
De start en finish van alle afstanden zijn op de Zaadmarkt in Zutphen

Voorzieningen
Bij het inschrijfbureau op de Zaadmarkt is er een kleedgelegenheid. Er zijn geen douches.

Waardevolle spullen
Waardevolle spullen kunt u in bewaring geven bij een speciale stand bij het inschrijfbureau, zolang deze spullen in een A4 envelop passen.

Bereikbaarheid
De start is op de Zaadmarkt. Dit is vanaf NS-station Zutpen ca. 5 minuten. Er is parkeergelegenheid op 5 minuten lopen van de start.

Tijdregistratie
De tijdregistratie vindt plaats met GeVo-chips, die de deelnemers bij hun inschrijving ontvangen. Het gebruik van de chip is gratis, de chip moet na afloop weer worden ingeleverd. Bij de finish wordt de chip ingenomen. Indien de geleende chip na de wedstrijd niet wordt ingeleverd dan kan deze tot en met 26 mei 2021 opgestuurd worden naar:
Anna Hulst
Garsenshof 20
7231 LB Warnsveld.

Inschrijven
Via onze inschrijfpagina.

Inschrijven vanaf 1 maart 2021.

Minimum leeftijd
Wij volgen het advies van de atletiekunie en houden voor de 10 km een minimum leeftijd van 15 jaar aan.

Verzorging onderweg
Op de verzorgingspost halverwege het parkoers van de 5 en 10 km wordt water en sportdrank aangeboden. Aan de finish water en fruit.

Tijdslimiet EHBO en bezemwagen
Op diverse punten langs het parcours en bij de finish is EHBO aanwezig. Een bezemwagen sluit het deelnemersveld voor uitvallers.

Herinnering
Iedere deelnemer ontvangt een mooie Hanzeloopmedaille ter herinnering aan de loop.

Prijzen en prijsuitreiking
Op de 5 en 10 km zijn voor de eerste drie aankomende (zowel dames als heren) prijzen beschikbaar. Deze worden direct na de finish uitgereikt en worden niet nagezonden.

Voor de jeugd zijn er prijzen voor de eerste drie aankomende jongens en meisjes in de volgende leeftijdscategorieën:

 • 4 t/m 6 jaar
 • 7 en 8 jaar
 • 9 en 10 jaar
 • 11 en 12 jaar

Eigen risico
Deelname aan de Running Center City Hanzeloop is voor eigen verantwoording en risico.

Meer weten?
Stuur een mail naar wegwedstrijden@hanzesport.nl

Voorinschrijven voor de Hanzeloop is mogelijk van 1 maart 2021 tot 9 mei 2021.

Door je in te schrijven ga je akkoord met de wedstrijdvoorwaarden en het automatisch afschrijven van het inschrijfgeld. Lees de voorwaarden hier.

Ophalen startnummers
De startnummers kunnen opgehaald worden op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei 2021 bij Running Center, Groenmarkt 25 te Zutphen (tijdens de openingstijden).

Op zondag 16 mei kunnen de startnummers vanaf 10 uur opgehaald worden bij het Inschrijfbureau op de Zaadmarkt te Zutphen.

Na-inschrijving
Is mogelijk op 16 mei vanaf 10.00 uur tot 30 minuten vóór de start bij het inschrijfbureau op de Zaadmarkt vlakbij de start.

Inschrijfgeld

Kosten deelname Kidsrun:

 • € 2,50 bij voorinschrijving
 • € 2,50 bij na-inschrijving

Kosten 5 km:

 • € 8,00 bij voorinschrijving
 • € 10,00 bij na-inschrijving

Kosten 10 km:

 • € 10,00 bij voorinschrijving
 • € 12,00 bij na-inschrijving

Graag bij na-inschrijving gepast betalen. Bij voor-inschrijving wordt het inschrijfgeld rond de wedstrijddatum automatisch afgeschreven.

 

Routekaarten 1 – 5 – 10 km (klik op de link voor de route in afstandmeten.nl)

1 km:

5 km:

10 km:

Wil je met vrienden of met je bedrijf meedoen aan de Running Center City Run? Dan is bedrijvenloop echt iets voor jou! Loop met z’n allen door het mooie Zutphen!

We hebben een aantal spelregels opgesteld voor de bedrijvenloop

 1. Samenstelling team
  Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen. Voor de uitslag gelden de tijden van de eerste drie aankomenden van de ploeg. Tijden van deelnemende dames worden voor het ploegenklassement met 10% gereduceerd.
 2. Inschrijven
  De inschrijving is uitsluitend mogelijk bij voorinschrijving. Het inschrijfgeld per team draagt € 99,00. De kosten brengen we met een factuur bij je in rekening.
 3. Deelnemerspakket
  1. Deelname met één of meerdere bedrijventeams aan 5 of 10 km.
  2. Voor teamleden gratis deelname aan 10 clinics ter voorbereiding op de loop, onder leiding van deskundige trainers van AV Hanzesport.
  3. Maximaal 5 startnummers, inclusief chips voor tijdregistratie, per team.
  4. Tien consumptiebonnen per team.
  5. Voor elke deelnemer een herinnering.
  6. Eén fraaie herinnering per team.

Procedure

 • Je meldt je aan via het inschrijfformulier en geeft het aantal teams per afstand aan.
 • Na het versturen hiervan ontvang je een bevestiging per e-mail.
 • Er wordt een unieke persoonlijke toegangscode toegewezen en je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.
 • Je kunt zelf de teamsamenstelling invoeren (toevoegen, wijzigen en verwijderen) tot de uiterlijke wijzigingsdatum.
 • Als je het aantal teams wilt wijzigen, dien je een e-mail te sturen naar de organisatie (aangezien dit gevolgen heeft voor de factuur kun je dit zelf niet wijzigen).

 

Inschrijven
Inschrijven voor de Bedrijvenloop is uitsluitend mogelijk bij voorinschrijving. De inschrijving voor 2021 is nog niet geopend.

Sponsorpakketten

Wilt u de Hanzeloop sponsoren? Dan kunt u tevens een aantal teams inschrijven voor de bedrijvenloop. Stuur een e-mail naar michaelavanleeuwen@gmail.com dan neemt Michaëla van Leeuwen contact met u op.

 

Foto’s van de jubileumeditie in 2019 vind je in het fotoalbum

Uitslagen 19 mei 2019

Voor individuele lopers zie uitslagen.nl
Teamuitslag 10 km
Teamuitslag 5 km

Uitslagen 10 juni 2018

Voor individuele lopers zie uitslagen.nl
Teamuitslag 10km
Teamuitslag 5km

Uitslagen 14 mei 2017

Voor individuele lopers zie uitslagen.nl
Teamuitslag 10km
Teamuitslag 5km

Hierbij de link naar de speciale editie van de nieuwsbrief in het teken van de Virtuele Hanzeloop: https://mailchi.mp/332aac5657cd/nieuwsbrief-hanzesport-extra-editie-4175214

 

De Running Center City Hanzeloop, welke op 17 mei zou worden gehouden, moest vanwege de corona-crisis worden geannuleerd. Veel deelnemers hebben zich op deze wedstrijd voorbereid en om deze lopers en loopsters toch een alternatief te bieden, heeft de organisatie van AV Hanzesport besloten een virtuele versie van de loop aan te bieden. Zo kan iedereen op eigen gelegenheid aan de loop meedoen. Voor de volledigheid; dit geldt ook voor niet leden.

Hoe werkt het:
Vanaf 3 mei tot 17 juni melden de deelnemers zich aan via onderstaande button voor de kidsrun van 1 km of voor de 5 km of 10 km.
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- voor deelname met ophalen van de medaille bij Running Center Zutphen. Voor deelname en opsturen van de medaille bedraagt de inschrijving en € 9,-. Kinderen t/m 14 jaar die meedoen aan de kidsrun krijgen € 2,50 korting.

Daarna loopt iedereen in dezelfde periode op eigen gelegenheid de aangegeven afstand. Dat kan het officiële parkoers van de City Hanzeloop zijn, maar mag ook een eigen route zijn, bijvoorbeeld de eigen trainingsronde. Wandelen mag ook.

Als bewijs van de gelopen afstand stuurt de deelnemer dan zijn route onder vermelding van zijn naam naar wegwedstrijden@hanzesport.nl bijv. een screenshot van één van de loop-apps (Strava, Runkeeper, e.d) of een foto van het sporthorloge.
Let wel: het parkoers van de City Hanzeloop is in die periode niet aangegeven met pijlen, maar is onder het tabblad route te downloaden.

Herinnering:
Als herinnering aan deze unieke versie van de Running Center City Hanzeloop ontvangt de deelnemer een speciaal ontworpen medaille met de sky-line van Zutphen-Torenstad erop. Een collectors-item. Vanaf 10 dagen, nadat men het bewijs van lopen heeft ingestuurd, kunnen de deelnemers de medaille ophalen bij Running Center, Groenmarkt 25 in Zutphen. De deelnemers , die daarvoor gekozen hebben bij de inschrijving, krijgen de medaille thuisgestuurd.

Uiteraard wijzen we de deelnemers erop, dat zij zich houden aan de dan geldende regels van het RIVM. Dus loop alleen en vermijd drukke plekken.

Voor verdere vragen: mail naar wegwedstrijden@hanzesport.nl