Running Center City Hanzeloop virtuele loop 1 t/m 31 mei 2021

zondag 15 mei 2022
Virtuele City Hanzeloop 2021

De Running Center City Hanzeloop, welke op 16 mei zou worden gehouden, moet ook dit jaar weer vanwege de corona-crisis worden geannuleerd. Gelet op de grote belangstelling en het succes van de virtuele versie van de loop in 2020, biedt  AV Hanzesport wederom een virtuele City Hanzeloop aan. Zo kan iedereen op eigen gelegenheid aan de loop meedoen.

Hoe werkt het.

Vanaf 1 maart t/m 31 mei melden de deelnemers zich aan via onderstaande button voor de kidsrun van 1 km of voor de 5 km of 10 km. En in tegenstelling tot de traditionele Hanzeloop kan er deze virtuele editie ook gekozen worden voor de halve marathon.

LET OP: er is een maximaal aantal deelnemers van 600. Vol=vol!!!

Het inschrijfgeld bedraagt € 6,- voor kidsrun en € 9,- voor de andere afstanden. De medaille wordt dan toegestuurd (binnen Nederland). Je kunt ervoor kiezen om de medaille op te halen bij Running Center Zutphen en krijgt dan € 3,- korting.

Daarna loopt iedereen van 1 t/m 31 mei op eigen gelegenheid de aangegeven afstand. Dat kan het officiële parkoers van de City Hanzeloop zijn, maar mag ook een eigen route zijn, bijvoorbeeld de eigen trainingsronde. Wandelen mag ook. Let wel: het parkoers van de City Hanzeloop is in die periode niet aangegeven met pijlen, maar is op het tabblad route te vinden.

Deelnemers ontvangen in de e-mailbevestiging van de inschrijving een persoonlijke code waarmee ze daarna een GPX bestand kunnen uploaden met hun prestatie. Na het uploaden wordt deze prestatie direct zichtbaar in een klassement. Deelnemers die niet met GPS lopen kunnen de datum en de gelopen tijd  doorgeven via wegwedstrijden@gmail.com. Dit e-mail adres kan ook gebruikt worden om leuke foto’s te sturen die gepubliceerd mogen worden via de website of social media.

Als herinnering aan deze virtuele versie van de Running Center City Hanzeloop ontvangt de deelnemer een speciaal ontworpen medaille met een markant Zutphens stadsbeeld erop. Een collectors-item.

Van 1 t/m 12 juni kunnen de deelnemers de medaille ophalen bij Running Center Zutphen, Groenmarkt 25,  7201 HW Zutphen.  De deelnemers, die daarvoor gekozen hebben bij de inschrijving, krijgen de medaille thuisgestuurd.

Uiteraard wijzen we de deelnemers erop, dat zij zich houden aan de dan geldende regels van het RIVM. Dus houd afstand en vermijd drukke plekken.

Voor verdere vragen:  mail naar wegwedstrijden@hanzesport.nl

 

Inschrijven voor de virtuele Hanzeloop is mogelijk van 1 maart 2021 tot 31 mei 2021 of tot het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Inschrijven op meerdere afstanden is mogelijk.

 

Inschrijfgeld

Kosten Kidsrun 1 km voor kinderen t/m 12 jaar:

  • € 6,00 met € 3,00 korting bij ophalen van de medaille.

Kosten 5 km, 10k of halve marathon:

  • € 9,00 met € 3,00 korting bij ophalen van de medaille.

 

Routekaarten 1 – 5 – 10 km (klik op de link voor de route in afstandmeten.nl)

Voor een GPX-bestand kun je op afstandmeten.nl naar GPX exporteren.

1 km:

5 km:

10 km:

Voor deze virtuele editie plaatsen we tevens de link naar de route van halve marathon, welke tot 2011 werd gelopen.

21,1 km:

Foto’s van de virtuele Hanzeloop 2021 vind je hier

Foto’s van de jubileumeditie in 2019 vind je in het fotoalbum

Uitslagen virtuele Hanzeloop 2021

Klik hier

 

Uitslagen 19 mei 2019

Voor individuele lopers zie uitslagen.nl
Teamuitslag 10 km
Teamuitslag 5 km

Uitslagen 10 juni 2018

Voor individuele lopers zie uitslagen.nl
Teamuitslag 10km
Teamuitslag 5km

Uitslagen 14 mei 2017

Voor individuele lopers zie uitslagen.nl
Teamuitslag 10km
Teamuitslag 5km

Hierbij de link naar de speciale editie van de nieuwsbrief in het teken van de Virtuele Hanzeloop: https://mailchi.mp/332aac5657cd/nieuwsbrief-hanzesport-extra-editie-4175214

 

De Running Center City Hanzeloop, welke op 17 mei zou worden gehouden, moest vanwege de corona-crisis worden geannuleerd. Veel deelnemers hebben zich op deze wedstrijd voorbereid en om deze lopers en loopsters toch een alternatief te bieden, heeft de organisatie van AV Hanzesport besloten een virtuele versie van de loop aan te bieden. Zo kan iedereen op eigen gelegenheid aan de loop meedoen. Voor de volledigheid; dit geldt ook voor niet leden.

Hoe werkt het:
Vanaf 3 mei tot 17 juni melden de deelnemers zich aan via onderstaande button voor de kidsrun van 1 km of voor de 5 km of 10 km.
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- voor deelname met ophalen van de medaille bij Running Center Zutphen. Voor deelname en opsturen van de medaille bedraagt de inschrijving en € 9,-. Kinderen t/m 14 jaar die meedoen aan de kidsrun krijgen € 2,50 korting.

Daarna loopt iedereen in dezelfde periode op eigen gelegenheid de aangegeven afstand. Dat kan het officiële parkoers van de City Hanzeloop zijn, maar mag ook een eigen route zijn, bijvoorbeeld de eigen trainingsronde. Wandelen mag ook.

Als bewijs van de gelopen afstand stuurt de deelnemer dan zijn route onder vermelding van zijn naam naar wegwedstrijden@hanzesport.nl bijv. een screenshot van één van de loop-apps (Strava, Runkeeper, e.d) of een foto van het sporthorloge.
Let wel: het parkoers van de City Hanzeloop is in die periode niet aangegeven met pijlen, maar is onder het tabblad route te downloaden.

Herinnering:
Als herinnering aan deze unieke versie van de Running Center City Hanzeloop ontvangt de deelnemer een speciaal ontworpen medaille met de sky-line van Zutphen-Torenstad erop. Een collectors-item. Vanaf 10 dagen, nadat men het bewijs van lopen heeft ingestuurd, kunnen de deelnemers de medaille ophalen bij Running Center, Groenmarkt 25 in Zutphen. De deelnemers , die daarvoor gekozen hebben bij de inschrijving, krijgen de medaille thuisgestuurd.

Uiteraard wijzen we de deelnemers erop, dat zij zich houden aan de dan geldende regels van het RIVM. Dus loop alleen en vermijd drukke plekken.

Voor verdere vragen: mail naar wegwedstrijden@hanzesport.nl