Algemene Ledenvergadering 8 maart

Beste leden en vrijwilligers van AV Hanzesport,

Hierbij nodigen wij jullie uit voor de Algemene Ledenvergadering. Deze is op vrijdag 8 maart, in tegenstelling tot de jaarkalender waar woensdag 13 maart staat.

Reserveer deze datum vast in je agenda.

Met vriendelijke sportgroeten,

Het bestuur van AV Hanzesport

NK Cross op 23 en 24 februari

NETL NK CROSS EN OPEN POLDERKAMPIOENSCHAPPEN

Twee dagen afzien op een zeer uitdagend parcours bij NETL de Wildste Tuin met deelnemers, afkomstig uit heel het land. Dat is het NETL NK CROSS van de Atletiekunie georganiseerd door av NOP. Op 23 en 24 februari 2019 is het zover en komt de vaderlandse top naar Kraggenburg om de strijd aan te binden om het Nederlands Kampioenschap Cross. De atleten krijgen te maken met verschillende ondergronden. De paden worden afgewisseld door gravel, zand, houtsnippers en gras en gaan soms door een ware jungle van bamboe. Voor iedere nieuwkomer een onvergetelijke verrassing! Het NETL NK Cross is tevens de afsluiter van het Landelijk Crosscircuit.

Deelnemende categorieën NK Op zaterdag wordt het NK-weekend afgetrapt door de Mannen en Vrouwen masters, deelnemers aan dit NK zijn 35 jaar of ouder. Tijdens het NK-cross op zondag staan er titels op het spel voor manen en vrouwen senioren. Zij kunnen strijden op de lange of de korte cross. Daarnaast wordt er om de NK-titels gestreden door Jongens en Meisjes junioren A en B.

Open Polderkampioenschappen Om het uitdagende NK-parcours ook toegankelijk te maken voor wedstrijd- en recreatieve lopers worden tijdens het NK-weekend ook de open polderkampioenschappen cross georganiseerd. Dit kampioenschap is toegankelijk voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar, mannen en vrouwen in verschillende afstanden van 1 tot 7 kilometer. Door het open karakter is deelname van buiten de polder ook mogelijk.

Business Estafette Tijdens dit topevenement in de polder wordt op zaterdagmiddag ook een business estafette georganiseerd voor teams van bedrijven en andere organisaties als verenigingen, instanties, scholen en vriendenteams. Elk team bestaat uit vier deelnemers, ieder teamlid loopt in estafette vorm een rondje van 1000 meter en geeft het stokje dan door aan het volgende teamlid. De laatste loper is degene die uiteindelijk over de finish gaat en zorgt voor een klassering. Na afloop krijgen de beste drie teams een medaille en een wisselbeker uitgereikt die in 2020 weer verdedigd kan worden.

Het programma vangt aan op zaterdag om 10:00 en zal duren tot 16:30. Op de zondag wordt het programma om 10:00 hervat en zal eindigen rond de klok van 16:00. De inschrijving voor de felbegeerde plaatsen op dit Nederlands Kampioenschap is op dit moment in volle gang en sluit op 10 februari 2019 om 23:59, waarna de screening van de atleten zal plaatsvinden. Meer info is te vinden. op https://www.atletiek.nl/nk-cross

Reünie Hanzesport

Dit jaar bestaat Hanzesport 50 jaar en om dit te vieren organiseren wij op 22 juni een reünie voor oudleden! Ben of ken jij oud-leden van Hanzesport? Vind jij het leuk om je oud sportgenoten weer te zien?!

Geef je dan op via info@hanzesport.nl

Deel dit bericht of tag oud-leden….hoe meer mensen, hoe meer gezelligheid, hoe meer mooie herinneringen er voorbij komen!

Foto: Ed Turk

Topprestaties NK Indoor Masters

Op 2 en 3 februari jl. deden Monica Kindervater (V50), Mariet Voskamp (V55) en Wilma Bos (V60) mee aan het NK Indoor voor Masters in de Omnisporthal te Apeldoorn.

Het werd een medailleregen voor Hanzesport: Monica won – tegen haar verwachting in – zilver bij het kogelstoten met een afstand van 11 meter (nieuw PR!). Mariet won bij hetzelfde onderdeel goud met een afstand van 10.73 (Nederlands Kampioen!).

Wilma werd dubbel Nederlands Kampioen op de middellange afstand: 800 meter in 2.55.12 en de 1500 meter in 5.53.75. Zij had dit jaar geen enkele tegenstand en is daarom blij dat ze tijden liep die ver onder de medaillelimiet lagen.

Tekst: Wilma Bos
Foto: Ed Turk

Pacers bij de Achtkastelenloop

Op initiatief van David Klein wordt op de 30 km een pacing-team ingezet. Een pacing-team bestaat uit ervaren marathon- en/of ultralopers die in staat zijn zo vlak mogelijk tempo te lopen. Zij helpen de lopers naar een mooie eindtijd en voorziet ze zo nodig van tips en adviezen.

Er worden pacers ingezet op de volgende eindtijden: 2.05-2.10-2.20-2.30-2.40-2.50-3.00 uur.

Ga jij aansluiten of loop je je eigen race?