Hanzesport ontvangt drie framerunners

Afgelopen zaterdag 3 juli ontving Atletiek Vereniging Hanzesport drie Framerunners. Framerunners zijn grote driewielers die mensen met een beperking in staat stellen toch te rennen. Tot voor kort werden zij Racerunner genoemd. Eerder ontving av Hanzesport al een Framerunner namens Zutphense goede doelen-instellingen. Nu maar liefst drie. De drie Framerunners zijn bijeengebracht door Kiwanis, door de Dirk Kuyt Foundation, het Foppe Fonds en het Nationaal Fonds Gehandicapten Sport.

Namens Kiwanis heeft voorzitter Diederik Kingma een woord van dank uitgesproken: voor het mogen geven van deze hulpmiddelen om iedereen mee te laten doen aan plezierig en gezond bewegen. Enkele G-atleten hebben vervolgens de ingepakte Framerunners feestelijk onthuld.Av Hanzesport is een van de weinige atletiek-verenigingen in de regio die (naast zijn reguliere aanbod aan technische werp- en springnummers en zijn aanbod van vele loopgroepen op alle niveaus) ook een breed scala aan opties biedt voor mensen met een beperking. Voor zowel kinderen als volwassenen, beschikt av Hanzepsort inmiddels over voldoende Framerunners. Hierdoor kan av Hanzesport niet alleen wekelijks trainingen organiseren voor G-atleten maar ook wedstrijden.

Ook afgelopen zaterdag stonden er voor junioren wat loopnummers met Framerunners op het programma. Een enkeling stuwde zijn loopfiets fier en zelfstandig naar de finishlijn. Bij een ander was steeds ietwat begeleiding nodig… als de inspanning van het lopen en het tegelijkertijd sturen net iets teveel was om op eigen kracht en motoriek te voltooien. Steeds een kleine snuk aan het stuur door de assistent hield de loper op koers. Het mooie van gehandicaptensport is dat iedereen beseft dat hij of zij zich ondanks alle eigen beperkingen maximaal inzet. De een is groot, de ander van nature leniger, een derde krachtiger. En toch sporten we met al die verschillen en overeenkomsten met en tegen elkaar. Alle mensen en dus alle mensen met een beperking zijn welkom bij av Hanzesport.

Dankzij de eigen vrijwilligers en vooral dankzij de mooie maatschappelijke initiatieven van partijen zoals Kiwanis, Dirk Kuyt Foundation, Foppe Fonds en Nationaal Fonds Gehandicapten Sport. “