Hanzesport ontvangt een “Lions”-RaceRunner

Spiksplinter… nieuwe loopfiets voor onze G-atleten. Tijdens de jeugdwedstrijd op zaterdag 29 mei j.l. ontving onze vereniging uit handen van leden van de Lions-club “We Serve” een nieuwe RaceRunner. Dank! Namens alle Hanzesport-leden en met name onze sporters met een afstand tot reguliere sportdeelname.

Hoe heeft “We Serve” deze fiets gesponsord? Met een 3-daagse motortocht door België en Nederland in 2020 heeft de Lions-club geld ingezameld om, voor atletiekverenigingen waar racerunning trainingen worden gegeven, 6 van deze fietsen aan te kunnen schaffen.

In samenwerking met Het Gehandicapte Kind, de Dirk Kuyt Foundation en Het Foppe Fonds zijn de nieuwe Racerunners verdeeld over 6 atletiekverenigingen die gehandicapte atleten, kinderen én volwassenen samen laten sporten met atleten, kinderen én volwassenen. Hiervan ontving av-Hanzesport er dus ook een. Deze is voorzien van onderstaande sticker.

De RaceRunners bij Hanzesport worden ingezet voor gehandicapte atleten, kinderen én volwassenen om in aanraking te komen met dit onderdeel van de atletieksport. Bij gebleken geschiktheid kan een eigen RaceRunner via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) via de (eigen) Gemeente worden aangeschaft.

De Racerunning trainingen bij Hanzesport vinden plaats op de donderdagavonden van 18 – 19 uur o.l.v. Tosca Lammers en Nynke Dijkstra op onze atletiekbaan.

Een korte compilatie van de uitreiking van de Racerunner