Running Center City Hanzeloop een kleintje beetje anders

Op zondag 2 juni organiseert AV Hanzesport de recreatieve Running Center City Hanzeloop met de start en finish op de Zaadmarkt. Het parcours (5 en 10 km) gaat vanaf het mooie historische centrum grotendeels over verharde fietspaden met prachtige uitzichten over de IJssel en door de vele parken rondom de stad. Voor de jeugd is er een jeugdloop over 1000 meter in het centrum van Zutphen.

Online inschrijven is mogelijk tot vlak voor de start van de wedstrijd via https://inschrijven.nl Het startnummer kan worden opgehaald bij onze hoofdsponsor: Running Center Zutphen, Groenmarkt 25.

Kans op gratis meedoen?
Frans Boerkamp (Running Center Zutphen) verloot komende weken gratis startbewijzen, een paar gratis loopschoenen en loopkleding in aanloop naar de City Hanzeloop. In de winkel vertelt hij je graag over de voorwaarden.

Het programma:
Om 11.00 uur starten deelnemers van de Driekant (5 km loop) en Coops-Rouweler Notarissen (10 km loop) tegelijkertijd. Dit kan op individuele basis of als team. De Dikkertje Dap jeugdloop start om 13.00 uur. Daar kunnen jongeren tot en met 13 jaar aan deelnemen.

Beloning voor uitlopen:
Het is een recreatieve loop. De tijden worden digitaal geregistreerd (Gevo) en de uitslagen komen op www.uitslagen.nl. Alle deelnemers ontvangen na finishen een herinneringsmedaille. De eerste drie overall-finalisten op de 5 en 10 km krijgen daarbij een prachtige bos bloemen, gesponsord door Horta. De drie snelste bedrijventeams (per afstand) ontvangen een beker. Huldiging op het podium is voor de 5 km tussen 11.30-11.45 uur en voor de 10 km tussen 12.15-12.30 uur. De eerste drie finalisten van de jeugdloop ontvangen per leeftijdscategorie een medaille om ongeveer 13.15 uur. Alle jeugdige deelnemers krijgen een bon om een ijsje te halen bij Talamini.

Meedoen als bedrijfs- of vriendenteam?
Er hebben zich al 15 teams ingeschreven. Er is nog plek. Voor € 105,- ontvang je 5 startbewijzen en 10 consumptiebonnen per team (3 tot 5 personen). Vooraf aan de wedstrijd wordt een teamfoto gemaakt door Theo Janssen. De teams kunnen deelnemen aan een loopclinic op 14 of 15 mei vanaf 17.00 uur. Deze wordt gegeven door ervaren looptrainers van AV Hanzesport.

Maatregelen:
De start- en finish is op de Zaadmarkt. Aansluitend aan de zaterdagmarkt (1 juni 2024 17.00 uur) geldt een parkeerverbod tot 2 juni 2024 om 18.00 uur. De organisatie wil voorkomen dat auto’s weggesleept moeten worden en verzoekt omwonenden en ondernemers hun auto elders te parkeren. De Zaadmarkt is dan ook niet toegankelijk voor verkeer. In de middag zullen de Harenbergerweg en Emmerikseweg (vanaf rotonde Laan naar Eme tot kruising met Thorbeckesingel) tijdelijk afgesloten worden voor verkeer, zodat deelnemers deze wegen veilig kunnen oversteken.

Meer informatie is te vinden op deze pagina