Succesvolle editie Running Center City Hanzeloop

De Running Center City Hanzeloop ligt alweer achter ons. Samen met een kernteam en 60 vrijwilligers heb ik dit evenement kunnen organiseren onder de vleugels van AV Hanzesport.

Ik kijk terug op een mooi evenement met perfect loopweer. Het belangrijkste doel van die dag is dat alle deelnemers kunnen genieten van het hardlopen in de binnenstad van Zutphen, langs de jachthaven, over de dijk langs de IJssel en door parkjes. En zij uiteindelijk veilig over de finishlijn komen. En dat is gelukt. Dit jaar was geen EHBO-inzet nodig.

Er deden 1000 hardlopers mee waaronder 117 kinderen tot 13 jaar en 3 framerunners. Elke deelnemer loopt zijn eigen wedstrijd en heeft zijn eigen verhaal. Het is mooi om af en toe wat van die verhalen te kunnen ophalen tijdens zo’n dag. Zo sprak ik een aantal jongens, die elke dag strijden tegen hun verslaving (alcohol en drugs). Hardlopen is voor hen een manier om nuchter en clean te blijven. (Run to be sober). Respect. Ik zag ze finishen en dat raakte me. En dan Sebastiaan Horselenberg, die als eerste over de lijn kwam op de 5 km. Jaren geleden liep hij als pupil mee bij de jeugdloop en trainde bij AV Hanzesport. Tegenwoordig studeert en traint hij in de Verenigde Staten en was even terug in zijn ‘hometown’. Datzelfde gold voor Nienke Flipse, de eerste vrouw op de 10 km. Ook zij startte bij AV Hanzesport als 5-jarige en is nu een student en woont elders in het land. Mooi om te zien dat de liefde voor het hardlopen (en voor Zutphen en dit evenement) is gebleven. En dan de atleten, die voor het eerst hun 5- of 10 km hebben uitgelopen. Zij hebben gisteren hun persoonlijke record gevestigd en we hopen hen volgend jaar weer te zien. Uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl en op onze website.

Zowel de jongens van Run to be sober als Sebastiaan en Nienke werden aangemoedigd door hun (trotse) ouders. Dit waren zeker niet de enige toeschouwers, ondanks het vervroegde tijdstip. Al hoorde ik dat een aantal ook arriveerden na afloop van het evenement en hadden gemist dat de starttijden vervroegd waren.

Overall: Ik ben tevreden over het vervroegen van de starttijd, de gezamenlijke start van de 5- en 10 km en het ophalen van de startnummers bij onze hoofdsponsor Running Center Zutphen. Het was een beetje spannend hoe onze wijzigingen gingen uitpakken – en op wat kleine puntjes na, hebben we denk ik het raamwerk voor volgend jaar gezet. Uiteraard gaan we dit nog evalueren.

Geen evenement zonder vrijwilligers. Reden om ze af en toe in het zonnetje te zetten. Dit keer hebben Wim en Lisebel (de voorfietsers) voor hun trouwe inzet een prachtige bos bloemen ontvangen (sponsor Horta). Ik kijk uit naar volgend jaar. Doe je dan ook mee? Als deelnemers of als vrijwilliger?

Petra (wedstrijdorganisator).

De uitslagen van de Running Center City Hanzeloop:

Zie online op uitslagen.nl

Jeugdloop 1 km
Individueel 5 km
Individueel 10 km
Teamuitslag 5 km bedrijven
Teamuitslag 10 km bedrijven

Fotoalbum 2024 van:
Facebookpagina Jos Böhmer 
Lamberth Fotografie
Theo Janssen

Video 2024 Start