Top Team Hanzesport verbreekt parkoersrecord tijdens succesvolle editie Running Center City Hanzeloop

De Running Center City Hanzeloop ligt achter ons. De organisatie kijkt terug op een warme sportieve dag. Alle ruim 600 deelnemers zijn veilig en gezond gefinisht. 

De EHBO heeft 1 pleister geplakt en kort een deelnemer bijgestaan die het zwaar had na de finish. Niet noemenswaardig, gezien het warme weer en kans op oververhitting. In verband met dit warme weer is er op het laatste moment besloten om een extra waterpost op het parkoers van de 10 te plaatsen. De post werd bemand door de scouting. Dat bleek geen overbodige luxe.

Ook zijn er bijzondere resultaten behaald. Omdat onze sponsoren het voor iedereen een prestatie vinden, mochten we verrassingsprijzen uitreiken. Willekeurig ontvingen deelnemers een pakketje van Pure Taste, een bioscoopbon van de Luxor of een broodpakket van de Driekant. Zoals Bert, eigenaar van Pure Taste op het kaartje schreef: voor de ‘die hards’.

Op de 5 kilometer is het parcoursrecord gebroken, zowel individueel als ook met het bedrijventeam. Gefeliciteerd Topteam Hanzesport!

Koen, onze nieuwe speaker heeft bijna alle deelnemers naar de finish gesproken. We kunnen niet zonder de vrijwilligers. Iedere vrijwilliger heeft zijn eigen taak en geen schakel kan gemist worden. En het is Gelukt. We stonden er ook even bij stil. Hermien Jansen is (net als veel andere) al jaren als parkoerwachter ingezet bij onze drie wegwedstrijden. Dit keer was haar post bij de Drogenaptoren. Maar voordat ze post vatte hebben de deelnemers voor haar -en symbolisch dus voor alle vrijwilligers – geklapt. En heeft Hermien onder begeleiding van Gerrit Vos, de starter, het startschot mogen geven.

Namens het team wegwedstrijden bedanken we via deze weg ook alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren.

En zet 6 november vast in de agenda voor de Grote Veldloop.

De uitslagen zijn de vinden via deze link
De teamuitslagen op onze website.
De foto’s zijn te vinden op de onderstaande websites:
Eddy Boerman
Jos Böhmer
Overige foto’s

Verslag van Petra Boer

Daar staan we dan op de markt van Zutphen, klaar voor de City Hanzeloop. Het is warm en heel zonnig weer.

Alle lopers zoeken de schaduw op. Ik zie het topteam van Hanzesport, leerlingen van het Isendoorn college en vele andere deelnemers en hun familie. Ze staan klaar voor de 5 km die om 12 uur van start gaat.

Maar zover is het nog niet, het startschot valt eerst nog voor de 1 km. 
Allemaal kleine kinderen lopen aan de hand van  hun vader of moeder zo snel ze kunnen. Niels (4-6 jaar) komt al in 4.21 minuten binnen. Lucie (4-6jaar) is er al in 4.16 minuten. 

Dan mogen wij. Bijna ons hele gezin staat aan de start. We rennen langs een lint mensen, die ons enthousiast  aanmoedigen. 

De terrassen zitten vol, iedereen juicht. We zijn op pad.  

Ik zie lopers met Tactus op de rug en lopers met een vest aan. Op de dijk hoop ik op een briesje wind maar helaas, sommige lopers gaan wandelen.

Ik zie hoe een vader achter de wandelwagen met kind erin, een stukje met zijn vrouw mee holt. “Dat zou mijn zoontje ook leuk hebben gevonden”, glimlacht een van de lopers naast mij.

Na 2,5 km krijgen we water of sportdrank aangereikt door de scouting. Alle verkeersregelaars moedigen ons aan, 52 vrijwilligers zorgen ervoor dat de City Hanzeloop goed verloopt.

Daarvoor onze dank. Ik moet nog 1,5 km.  Mijn benen willen wel, maar mijn hartslag vliegt omhoog. Iedereen moedigt me aan, en roept ”nog een klein stukje”, onder de Droge Napstoren de markt omhoog. 

Ik weet nog een klein beetje te versnellen. De finish over in 30.34, niet slecht. Mijn zoon is blij.  Hij heeft ongetraind zijn moeder eruit gelopen. Volgend jaar klop ik ‘m.