Zes Hanzesporters naar Special Olympics Nationale Spelen

Op 10 juni gaat de Special Olympics Nationale Spelen Twente officieel van start met een grandioze openingsceremonie in het fameuze Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo. Zes van onze leden van het Special Team Hanzesport zijn van de partij!

Op vrijdag 10 juni vindt in het FBK-Stadion in Hengelo de openingsceremonie plaats. Atleet Gregory Sedoc en presentator Erik Dijkstra nemen je mee in dit spektakel. Het lied ‘Altijd een winnaar’ begeleidt de openingsparade.

Het lied ‘Altijd een winnaar’ begeleidt de openingsparade. Mark Tuitert zal met Laxmi het Special Olympics-vuur ontsteken. Ronny Duysdael zal met zijn bekende repertoire het hele stadion doen dansen. Het wordt een groot feest in het Fanny Blankers Koen Station in Hengelo.

De wedstrijden zijn op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni. Van bowlen, golfen, triatlon tot bocce: alle sporten zijn vertegenwoordigd op de Special Olympics. Vanuit het Special Olympics dorp zullen alle sporters naar de wedstrijden gaan. Er doen 2.364 sporters mee, er zijn 789 coaches, 2.843 vrijwilligers, 6.683 medailles en 25 sporttoernooien vanuit 14 Twentse speelsteden. Er komen sporters uit 12 provincies en uit zes Europese landen, van Saba en Bonaire zullen er ook sporters meedoen.

Vanuit Hanzesport doen zes leden mee. We zullen ze even voorstellen, onze snelle atleten Ruben, Tobias, David, Mattis, Izabella en Rozalie doen allemaal mee aan de 100 meter. Izabella, Tobias en Ruben lopen ook de 400 meter, Rosalie en David ook de 200 meter. Verder staan verspringen, kogelstoten of bal werpen op hun programma.

Alle onze speciale atleten zijn enorm enthousiast om mee te doen. Helemaal jezelf kunnen zijn en samen sporten.

Wil je meer weten kun je dat vinden op www.specialolympics2022.nl