Zwarte Cross Talententuin

De broers Ibrahim en Farhaan Abdi Ali van het Top Team Hanzesport worden vanaf 1 maart 2018 ondersteunt door de Zwarte Cross Talententuin.

De talentvolle broers van Somalische afkomst, sinds 2013 woonachtig in Groenlo, zijn uitblinkers op de atletiekbaan en hebben een grote carrière in het verschiet liggen.

Sinds maart jl. hebben Ibrahim, 17 jaar oud, en zijn broertje Farhaan, 14 jaar oud, de Nederlandse nationaliteit. Voor hen een mooi moment, want vanaf nu mogen zij meedoen aan nationale kampioenschappen en mogen ze Nederland vertegenwoordigen op internationale toernooien. En dat is wat zij willen: deelnemen aan grote wedstrijden en laten zien wat ze in hun mars hebben.

Ibrahim en Farhaan zijn lid van het Top Team Hanzesport in Zutphen. Daar worden zij op professionele wijze getraind door Herman IJzerman en krijgen ze de vereiste topsport-begeleiding op diverse vlakken van onder andere Doetse Huizinga en ex-atleet Bob Winter. IJzerman: “Beide jongens zijn enorm talentvol en bovenmatig gemotiveerd en gedisciplineerd. Op deze jonge leeftijd stellen ze hun leven al geheel in de dienst van hun sport.” Ook aan ambities ontbreekt het niet. Het grote voorbeeld van deze jongens is Mo Farah, meervoudig Olympisch kampioen en ook afkomstig uit Somalië. Als Somalische Achterhoekers voor Nederland Olympische medailles binnenhalen en de internationale top bereiken, dat is het ultieme doel. Op korte termijn wil Ibrahim nationale titels veroveren en deelnemen aan Europese en wereldkampioenschappen. Farhaan is net zo gedreven maar zal, in verband met zijn leeftijd, nog even moeten wachten tot hij kan deelnemen aan deze kampioenschappen.

De broers houden tweewekelijks een blog bij op de pagina van de Zwarte Cross Talententuin.