U20 – U18 (Voorheen AB Junioren)

Hanzesport biedt atletiektrainingen aan voor kinderen vanaf 5 jaar. Veel van hen zijn 10 jaar later nog steeds actief als atleet.

De oudere jeugd is over het algemeen veel gerichter met de onderdelen bezig. In de loop van de jaren is er vaak een voorliefde ontstaan voor een aantal onderdelen.
Sommige junioren besluiten zich te specialiseren, anderen vinden het juist prettig om met alle onderdelen bezig te blijven. In overleg met de trainers bepaal jij wat het beste bij jou past.

Plezier in de sport staat voorop, sportiviteit en respect voor elkaar vinden wij belangrijk, ook voor de junioren. Samen met je trainer kijk je aan welke wedstrijden jij mee kan doen.

De trainingsdagen en tijden staan in onze agenda: Kijk voor de training altijd in de agenda of er bijzonderheden vermeld staan!

Vrijwilligerswerk
Veel van onze junioren zijn ook als vrijwilliger actief in onze vereniging. Zij zitten in het jeugdbestuur, zijn assistent-trainer of jurylid bij wedstrijden. Hanzesport zorgt voor de begeleiding van deze junioren en biedt waar mogelijk cursussen aan.

Coördinator Baanatletiek
De coördinator zorgt er voor dat alles rondom de trainingen geregeld is. Ook zij is bij een groot deel van de trainingen aanwezig en altijd bereikbaar voor vragen via junioren@hanzesport.nl

Vakanties
Tijdens de vakanties gaan de trainingen gewoon door, mits er voldoende trainers zijn. Op officiële feestdagen vervallen alle trainingen. De trainer en/of coördinator informeert je hierover.

Trainingstijden U18-U20

 MaandagDinsdagWoensdagVrijdagZaterdag
U18 (voorheen B-Junioren) 19:00-20:30 uurgeen training 19:00-20:30 uur 18:00-19:30 uur* 9:30-11:00 uur
U20 (voorheen A-Junioren 19:00-20:30 uur geen training 19:00-20:30 uur 18:00-19:30 uur* 9:30-11:00 uur

*Deelnemen aan deze training alleen na overleg met de hoofdtrainer

Winterseizoen

Naast de reguliere trainingen hebben de pupillen en junioren een programma met activiteiten voor de winter. Zo gaan er groepjes gezamenlijk naar loopevenementen in de omgeving.