CD Junioren

Juist ook voor de jeugd vanaf 12 jaar biedt de atletiek veel uitdagingen. Ver- en hoogspringen, sprint, 600/1000 meter, hordelopen, vortex- en speerwerpen, kogelstoten, discuswerpen.
Vanaf deze leeftijd komen er extra onderdelen bij op de wedstrijden die een technische uitdaging vormen. De vortex wordt vervangen door de speer, discus komt erbij en het hordenlopen wordt een officieel onderdeel.

Plezier in de sport staat voorop, sportiviteit en respect voor elkaar vinden wij belangrijk. In de trainingen krijgen je de handvaten mee om de verschillende onderdelen te kunnen doen. Tijdens wedstrijden laat je zien waar je in de training zo hard voor gewerkt hebt. Prestaties zijn individueel maar ook als vereniging ga je de strijd aan met alle andere verenigingen in Nederland. Onder het kopje “wedstrijden” lees je hier meer over.

De trainingsdagen en tijden staan in onze agenda: Kijk voor de training altijd in de agenda of er bijzonderheden vermeld staan!

Coördinator Baanatletiek
De coördinator zorgt er voor dat alles rondom de trainingen geregeld is. Ook zij is bij een groot deel van de trainingen aanwezig en altijd bereikbaar voor vragen via  juniorenhanzesport@gmail.com

Vakanties
Per vakantie wordt bekeken of de trainingen doorgaan. Soms vervallen ze, soms gaan ze op het gewone tijdstip door en soms mogen de D-junioren meetrainen bij de C-junioren.Op officiële feestdagen vervallen alle trainingen.
Controleer altijd deze website en de agenda voor bijzonderheden!

Seizoenen
Ons winterseizoen start na de herfstvakantie: Op maandag trainen de D-junioren in de zaal en starten de crosstrainingen op de zaterdagmorgen. De C-junioren trainen het hele jaar buiten.
Op de 1e zaterdag na 15 maart start ons zomerseizoen en zijn alle trainingen weer op de baan.

Vrijwilligerswerk
Junioren C mogen assistent-trainer worden bij de pupillen. Heb je hier belangstelling voor, neem dan contact op met de Coördinator Baanatletiek.

Trainingstijden
De D en C junioren trainen op maandag, woensdag en zaterdag. Kijk voor trainingstijden en locaties in de agenda. In overleg met de trainers wordt er soms ook op andere dagen getraind.

Winterseizoen

Naast de reguliere trainingen hebben de pupillen en junioren een programma met activiteiten voor de winter. Zo gaan er groepjes gezamenlijk naar loopevenementen in de omgeving. De agenda winterseizoen 2018/2019 kun je hier raadplegen

Wedstrijden

Baanwedstrijden/crosswedstrijden

Wij vinden het belangrijk dat al onze atleten regelmatig meedoen aan wedstrijden. Atletiekwedstrijden staan bekend om hun laagdrempeligheid: Ook de minder geoefende of getalenteerde atleet zal een leuke wedstrijddag hebben en daarmee extra plezier aan de sport an sich beleven.

In de zomerperiode zijn er Stedenwedstrijden en Competitiewedstrijden, in de winterperioden zijn er cross-wedstrijden.

Bij de Stedenwedstrijden en de competitie komen de verschillende baanonderdelen aan bod, bij de crosswedstrijden wordt er op een onverharde ondergrond lekker gerend.

Stedenwedstrijden worden georganiseerd op onze eigen baan en bij atletiekverenigingen in onze regio, bijvoorbeeld in Doetinchem, Nijmegen en Apeldoorn.

Crosswedstrijden zijn dichter bij huis, in bijvoorbeeld Warnsveld, Vorden en Almen.

Voor meer informatie over de verschillende wedstrijden kan er gemaild worden naar wedstrijdsecretariaat@hanzesport.nl

Trainingstijden CD-Junioren

  Maandag  Locatie  Woensdag Locatie   Zaterdag   Locatie
D-junioren 18.00-19.30 Baan 18.00-19.30 Baan 9.00-10.30 Zie agenda
C-junioren 19.00-20.30 Baan 19.00-20.30 Baan 9.00-10.30 Zie agenda

Zaterdag 6 oktober is de opening van het cross seizoen met de clubkampioenschappen. Start: Pupillen meisjes/jongens (C-B-A): 9.15 uur, 1 ronde, 1200 meter Voorinschrijven kan via inschrijven.nl of ter plekke bij Huis ’t Veld (tot 15 min voor aanvang) Naast de reguliere trainingen hebben de pupillen en junioren een programma met activiteiten voor de winter. Zo gaan er groepjes gezamenlijk naar loopevenementen in de omgeving. De agenda winterseizoen 2018/2019 kun je hier raadplegen SPELREGELS INSCHRIJVEN/DEELNAME: 1. Deelname aan de “gearceerde” wedstrijden is kosteloos voor alle jeugd (pupillen en junioren) van Hanzesport 2. Geef bij inschrijving aan voor welke afstand je ingeschreven wil worden: advies is om de afstand van je leeftijdscategorie aan te houden (bij de meeste wedstrijden moet je vanaf 13 jaar kiezen voor langere afstanden) 3. Bij inschrijving via Hanzesport: minimaal 2 weken van te voren inschrijven via wedstrijdsecretariaat@hanzesport.nl (contactpersoon: Erwin Horselenberg) 4. LET OP: Indien een atleet rechtstreeks bij een evenement heeft ingeschreven, zal er geen verrekening plaats vinden. 5. Opgeven betekent meedoen! 6. Ben je verhinderd, meld je dan altijd ruim (bij voorkeur minimaal 1 week) voor de wedstrijd bij het wedstrijdsecretariaat af 7. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent bij de wedstrijden; een half uur voor aanvang starten de aanwezige trainers met een korte warming-up !!! Zie voor updates, tijden of doorgang van trainingen/wedstrijden de website (agenda) van Hanzesport !!! Wil je met iemand meerijden of kan je iemand meenemen: gebruik dan de app-groep om dit af te spreken

De Stedenwedstrijden voor C/D Junioren en G-Atleten worden ook in 2019 weer georganiseerd. De data zijn bekend gemaakt:

  • 16 maart (clubdag)
  • 18 mei
  • 15 juni
  • 21 september

De C/D Competitie wedstrijden worden op de volgende data georganiseerd:

  • 6 april
  • 22 juni
  • 7 september