Lange Afstand Groep (LAG)

Lange AfstandsGroep
Trainer Wilbert Menkveld
Informatie  
Algemene informatie  
Trainingsdoel De Lange Afstand Groep is voor geoefende trimlopers die van variatie houden en voor de langere afstand kiezen.  
Niveau Heb je minimaal 10 kilometer in de benen en de ambitie om 15 km of een ½ marathon te lopen, dan ben je in deze groep helemaal op je plaats. Als LAG-lopers trainen we gezamenlijk op maandagavond en zaterdagmorgen gericht op wedstrijden van 10 km tot de ½ marathon. Grofweg de helft van de groep loopt ook minimaal een keer per jaar een marathon. Hiervoor worden ook gezamenlijk lange duurlopen gedaan.   
Bijzonderheden De maandagavondtraining vindt plaats op de baan van Hanzesport.  Hier wordt getraind op interval, loopscholing afgewisseld met kracht. Op zaterdagmorgen staan (tempo) duurlopen op het programma.   Elke 1e zaterdag van de maand gaan we naar onze collega-lopers van CAV Gelre voor een gezamenlijke loop door het heuvelachtige terrein van de Veluwe (Posbank). Daarnaast lopen we af en toe op zaterdagmorgen op de Lochemse Berg of in het mooie buitengebied van Vorden. We proberen veel variatie te brengen in de locaties waar we lopen.  Verder organiseren we af en toe ook nog andere leuke dingen: Trainingsweekend Zutphen-Deventer-Zutphen (hierbij worden ook lopers van andere loopgroepen   uitgenodigd)BarbecueNieuwjaarsborrel