Lange Afstand Groep (LAG)

Trainer: Wilbert Menkveld:
e-mail: menkbrem@gmail.com

Informatie groep:
Gemengde groep van circa 30 lopers in de leeftijd van 25-70 jaar welke gezelligheid wil combineren met gericht trainen om de loopprestaties te verbeteren. Een gedeelte van de groep is prestatiegericht en gaat samen naar wedstrijden.

Training tijd
Maandag training op de baan van Hanzesport van 20.00 -21.30 uur en zaterdag (tempo)duurloop of fartlek van 9.00 – 11.00 uur in het bos of op de weg.

Trainingsdoel
De Lange Afstand Groep is voor mee ervaren lopers die van variatie houden en graag langere afstanden lopen.

Niveau
Heb je minimaal 10 kilometer in de benen en de ambitie om 15 km of een ½ marathon te lopen, dan ben je in deze groep helemaal op je plaats. Ook mee ervaren lopers van de langere afstanden die het fijn vinden om gezamenlijk te trainen kunnen bij de LAG prima terecht. Er wordt door een gedeelte van de groep gericht getraind naar wedstrijden van 10 km tot de ½ marathon. Grofweg de helft van de groep loopt ook minimaal één keer per jaar een marathon. Hiervoor worden gezamenlijk lange duurlopen gedaan op de zaterdag.

Bijzonderheden
Tijdens de maandagavondtraining wordt er getraind op loopscholing gecombineerd met core stabiliteit gevolgd door interval training. Op zaterdagmorgen staan (tempo) duurlopen op het programma. Elke 1e zaterdag van de maand gaan we meestal naar onze collega-lopers van CAV Gelre in Dieren voor een gezamenlijke loop door het heuvelachtige terrein van de Veluwe (Posbank). Daarnaast lopen we af en toe op zaterdagmorgen op de Lochemse Berg of in het mooie buitengebied van Vorden. We proberen veel variatie te brengen in de locaties waar we lopen.

Verder organiseren we gezamenlijk ook andere leuke dingen zoals een LAG trainingsweekend; jaarlijkse duurloop Zutphen-Deventer-Zutphen van 34 km als voorbereiding op de voorjaarsmarathons (hierbij worden ook lopers van andere loopgroepen uitgenodigd), zomer barbecue en een nieuwjaarsborrel.