Sportief wandelen

Met Sportief Wandelen bieden we je een plezierige vorm van actief bewegen die uitgaat van onze natuurlijke wandelmotoriek. Onze actieve looppas onderscheidt zich van recreatief wandelen door een iets hoger tempo én uitgebreide aandacht voor beentechniek en lichaamshouding. Tijdens de trainingen wordt er ruim aandacht besteed aan basishouding en bewegingsmotoriek. Hoe doen je armen mee? Sportief Wandelen houdt in: coördinatie, ontspanning en spierversterking. Sportief Wandelen is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden.

De trainingen hebben een vaste opbouw met warming-up, een trainingsprogramma en een cooling down aan het eind van de training. Over het algemeen verbetert hierdoor je fitheid en je uithoudingsvermogen. En de kans op blessures is gering.

Sportief Wandelen betekent: op een gezellige manier samen meer bewegen in de buitenlucht. Samen bewegen is leuker, gezelliger en motiveert. Wij wandelen met gemiddeld 10 tot 15 deelnemers per training. En staan er altijd voor open om nieuwe leden te verwelkomen bij de groep.

Ben je een hardloper en lukt het hardlopen even niet vanwege een blessure, dan kun je je ook aansluiten bij de wandelgroep om aan je herstel te werken en weer aan te kunnen sluiten bij je hardloopgroep.

Trainingen
Sportief wandelen kan het hele jaar door, onder bijna alle weersomstandigheden. Als lid van Hanzesport kan je twee keer per week deelnemen aan een (wandel)training. (Merk op dat je je desgewenst ook kunt aansluiten bij andere groepen en de hele week van de baan en accommodatie gebruik kunt maken!)

Dinsdagavond 20.00 – 21.00 uur locatie Hanzesport
Activiteit: de ene week een baantraining en de andere week training tijdens een wandeling in of om Zutphen.

Zaterdagochtend 9.00 – 10.00 uur locatie ‘Heidepol’ in Vorden
Activiteit: training tijdens wandeling in het bos. Na de training wordt er vaak gezamenlijk koffie/thee gedronken.
De tweede zaterdag van de maand: langere wandeling van 2 á 3 uur op een afgesproken locatie.
Jaarlijks organiseren we op de tweede zaterdag in mei een dagwandeling.

Wenperiode
De eerste 4 weken mag je vrijblijvend meetrainen voordat je beslist om lid te worden. Meld je hiervoor aan via onderstaand formulier. Daarna word je al dan niet lid. Of er wordt contact met je opgenomen om een datum af te spreken om mee te trainen.

Lidmaatschap
De hardlopers van de Hanzesport zijn via hun lidmaatschap ook automatisch lid van de Atletiekunie. Voor leden van Sportief Wandelen en Nordic Walking geldt dat zij via de vereniging automatisch lid zijn van de KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland). Eenmaal lid mag je voor dezelfde contributie deelnemen aan alle andere disiplines van de atletiek binnen A.V. Hanzesport waaronder Nordic Walking (na kennismaking hiermee).

Wandel jij binnenkort mee? Neem dan even contact op met Cynthia van Zuijlen via cynthia@vzuijlen.nl of vul onderstaand formulier in: