Sportief wandelen

Sportief wandelen wordt ook wel Power Walking genoemd. Het is meer dan wandelen alleen, een ideale activiteit voor iedereen die aan haar of zijn fitheid wil werken. Jong of oud, actief of inactief. Een goede opstap naar actief in beweging te komen!

Sportief wandelen is voor iedereen geschikt om de conditie te verbeteren. Het is heel eenvoudig: wandelen in een gevarieerd tempo met vrije armbewegingen. Je stapt flink door, maar raakt niet buiten adem en forceert niets. Tijdens de training worden intensieve wandeloefeningen ingebouwd. Daardoor kan Sportief Wandelen net zo pittig zijn als een stuk hardlopen. Het enige wat je nodig hebt zijn goede schoenen.

De trainingen
De trainingen duren één tot anderhalf uur. Tijdens de trainingen wordt er gewerkt aan de verbetering van looptechniek, opbouw van conditie d.m.v. onder andere krachtoefeningen en interval. De conditie en looptechniek wordt ook regelmatig gemeten met een wandeltest. Dit alles gebeurt onder begeleiding van gecertificeerde wandeltrainers.

Dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 uur vanaf het clubgebouw Hanzesport
Zaterdagmorgen verzamelen voor een instuiftraining van 9.00 tot 10,00 uur bij “De Heidepol” gelegen tussen Zutphen en Lochem.

10 Goede redenen om te beginnen

  1. je verbetert je conditie;
  2. je hebt slechts goede wandelschoenen nodig;
  3. wandelen in een groep is gezellig en motiverend;
  4. je wandelt altijd op je eigen niveau;
  5. de kans op blessures is minimaal;
  6. je krijgt goede persoonlijke begeleiding;
  7. je bent bezig in de buitenlucht
  8. ter kennismaking mag je 4x gratis meewandelen en de sfeer proeven
  9. eenmaal lid mag je voor dezelfde contributie deelnemen aan alle andere disciplines van de atletiek binnen A.V Hanzesport waaronder nordic walking (na opleiding)
  10. Als de bovenstaande 9 tips niet voldoende zijn…..

Kom je een keer meewandelen? Neem dan even contact op met Cynthia van Zuijlen via cynthia@vzuijlen.nl of vul onderstaand formulier in: