Plusgroep

TrainerCharles van Oosterhout
InformatieTelefoon: 0575 574432
E-mail: oost4322@gmail.com
TrainingsdoelDe training heeft tot doel het verbeteren van de geestelijke en lichamelijke conditie.

Nadruk ligt op techniek van het lopen en het vergroten van het uithoudings-, kracht-, en coordinatie-vermogen via duurlopen, intervaltrainingen en lichamelijke oefeningen gericht op het verbeteren van de algehele conditie.

Een deel van de groep is prestatiegericht, het merendeel is recreatief.
NiveauDe Plusgroep bestaat uit atleten van uiteenlopend niveau, die ieder in hun eigen tempo aan de trainingen deelnemen. Dit kan variëren van absolute beginners tot iets meer ervaren lopers die in staat zijn de 5 km in ongeveer een half uur te lopen.
BijzonderhedenDe trainingen vinden plaats op de atletiekbaan van Hanzesport. Als de (weers)omstandigheden dat toelaten wordt er op de eerste dinsdag van iedere maand getraind op een locatie buiten de de atletiekbaan. Vaak is dit op en rond het landgoed van Huize te Velde in Warnsveld, soms op een andere locatie buiten Zutphen.

De plusgroep is een gezellige groep die een paar keer per jaar voor de leden een activiteit organiseert. Jaarlijkse evenementen zijn de Nieuwjaarsbijeenkomst met gemeenschappelijke maaltijd en de Paashaastraining.