Plusgroep

Plusgroep
Trainer Charles van Oosterhout
Informatie 0575 574432
Algemene informatie  
Trainingsdoel Doel van de plusgroep is het onderhouden en verbeteren van de lichamelijke en geestelijke conditie. Bij de trainingen ligt de nadruk vooral op loopscholing (techniek van het lopen) en op het vergroten van uithoudingsvermogen, kracht en coördinatievermogen via, onder andere, duurlopen en intervaltrainingen. Er wordt ook veel aandacht besteed aan lichamelijke oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de algehele conditie.  
Niveau De plusgroep bestaat uit atleten van uiteenlopend niveau, die ieder in hun eigen tempo aan de trainingen deelnemen. Dit kan variëren van absolute beginners tot iets meer ervaren lopers die in staat zijn de 5 km in ongeveer een half uur te lopen  
Bijzonderheden De trainingen vinden in beginsel plaats op de atletiekbaan van AV Hanzesport. Op de eerste dinsdag van iedere maand wordt er getraind op een locatie buiten de atletiekbaan. Vaak is dat op en rond het landgoed van Huize te Velde in Warnsveld, soms ook op een andere locatie buiten Zutphen.   De plusgroep is een gezellige groep die een paar keer per jaar voor de leden een activiteit organiseert. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn de Nieuwjaarsbijeenkomst met gemeenschappelijke maaltijd en de Paashaastraining.