Keep on Running

Keep on Running
Trainers Rianne Nijhof en Gwenn van der Schee
Informatie Telefoonnummer: 06 12823380 E-mailadres: rianne.nijhof@live.com / gwenn@jemig.eu
 
Algemene informatie  
Trainingsdoel De naam van de groep zegt het al:  blijven lopen (zonder blessures) en dat in je eigen tempo. Gezelligheid, afwisseling, fit blijven, horen bij deze groep. Velen onder ons moeten doordeweeks grote prestaties leveren voor hun werk en dat ook nog onder bepaalde tijdsdruk. Waarom doen we dit dan ook tijdens onze vrije tijd? Lekker lopen, dat is wat wij willen. Fit zijn en lekker blijven lopen in een tempo dat bij je past. We werken toe naar een aantal jaarlijkse loopjes, maar je bepaalt zelf of je daaraan meedoet. We trainen de ene week op de baan en de andere week op de weg. De groep bestaat uit een gevarieerd gezelschap: er zijn er bij die al jaren lopen en mensen die net de 5 km hebben gehaald.  De groep is ontstaan vanuit een bestaande groep van ervaren lopers. De meeste lopers van deze groep lopen ook in andere groepen van Hanzesport, bijvoorbeeld de maandagavond en de zaterdagochtenden.  

Trainingen
Volledige trainingen met warming-up, loopscholing, kern en cooling down. Er wordt veel aandacht besteed aan een goede loophouding en krachttraining, omdat dit de kans op blessures vermindert. Kenmerken: variatie, speelse elementen en voor iedereen haalbare en toch uitdagende oefeningen. Gezelligheid is belangrijk en iedereen mag komen. Voor iedereen die zijn conditie op peil wil houden en niet te hoge eisen stelt aan prestaties. (Want dan kun je beter bij een andere groep trainen). Lekker lopen staat voorop! Daarnaast is het uitgangspunt “ samen uit, samen thuis. Dit uit zich in het regelmatig vegen tijdens het lopen, zodat de groep als groep bij elkaar blijft.  

Wil je een keer de sfeer proeven? Bel dan even op, of stuur tijdig een mail, want soms trainen we niet vanaf de baan en dan sta je voor niets op ons te wachten!  
Niveau Bij baantrainingen kun je altijd zo meelopen; buiten de baan is een tempo van 9 à 10km/uur wel nodig. Je moet wel enige tijd achterelkaar kunnen lopen. Gezellige mix van dames en heren. Van jong tot oud en rustig tot wat sneller.