Masters

Een goede lichamelijke conditie kan ertoe bijdragen dat men zich bij het ouder worden goed blijft voelen en daardoor het dagelijks leven in al zijn aspecten beter aankan. Atletiek is een laagdrempelige activiteit die mensen tot op hoge leeftijd kunnen blijven beoefenen. Masters atletiek is de benaming voor atleten vanaf 35 jaar.

De Masters bij Hanzesport is een enthousiaste groep mannen en vrouwen. Alle werpnummers (speerwerpen, discuswerpen, kogelstoten, kogelslingeren en gewichtswerpen), verspringen en sprinten worden getraind. Hoogspringen en hordelopen komen af en toe aan bod.  Een training begint met een warming-up, gevolgd door loopscholing. In overleg worden daarna twee technische nummers gekozen.  In groepjes gaan de atleten  aan de slag. De training wordt altijd weer gezamenlijk af gesloten.  In principe wordt het hele jaar door op de baan getraind, maar bij sneeuw of gladheid wordt naar het krachthok uitgeweken.

Bij voldoende belangstelling wordt mee gedaan met de landelijke competitie voor Masters. Daarnaast neemt een aantal atleten op individuele basis deel aan verschillende (inter)nationale wedstrijden.

TrainingstijdenDinsdagavond 19:30 – 21:00
TrainerZelfstandig
Informatiemonicakindervater@gmail.com
Voor wiegevorderden en beginners

Kom langs,  doe mee en ervaar hoe leuk baanatletiek  is!