Pupillen

Welkom op de pupillen-pagina van Hanzesport!

Hanzesport biedt atletiektrainingen aan voor kinderen vanaf 5 jaar. Begeleid door assistenten en trainers leren de kinderen spelenderwijs de verschillende atletiekonderdelen te beheersen. Ver- en hoogspringen, sprint, 600/1000 meter, hordelopen, vortexwerpen, medicine bal- en kogelstoten en estafette, het komt allemaal aan bod.

Trainingsdagen
Alle pupillen trainen op maandag en op zaterdag. De A-pupillen trainen ook op de woensdag. In het zomerseizoen zijn alle trainingen op de atletiekbaan. Vanaf herfstvakantie tot half maart is de maandagtraining in de Hanzehal, de woensdag op de baan en de zaterdag in het bos bij de politieacademie/ Huis ’t Velde in Warnsveld. Voor trainingstijden kijk je in onze agenda

Trainingstijden pupillen

Geboorte jaarMaandagWoensdagZaterdag
D-pupillen2017 + 201817.00-18.009.00-10.00
C-pupillen201617.00-18.009.00-10.00
B-pupillen201517.00-18.009.00-10.00
A-pupillen 1e jaars201418.00-19.0018.15-19.159.00-10.00
A-pupillen 2e jaars201318.00-19.0018.15-19.159.00-10.00

Coördinator pupillen 
De coördinator zorgt er voor dat er van alles rondom de trainingen geregeld is. Ook is hij bij een deel van de trainingen aanwezig en bereikbaar voor vragen. Ook via pupillen@hanzeport.nl kan je de coördinator bereiken.

Vakanties
Tijdens de officiële basisschoolvakanties is er geen training voor de pupillen.

Baanwedstrijden/crosswedstrijden
Wij doen met zoveel mogelijk kinderen mee aan de wedstrijden. Trainen is super leuk, maar de wedstrijden zijn de kers op de taart. Met z’n allen een dagdeel plezier maken en samen atletiek beleven.

In de zomerperiode zijn er Stedenwedstrijden en in de winterperiode zijn er cross-wedstrijden en indoorwedstrijden.
Bij de Stedenwedstrijden komen de verschillende baanonderdelen aan bod. Deze Stedenwedstrijden worden georganiseerd op onze eigen baan en bij atletiekverenigingen in onze regio, bijvoorbeeld in Doetinchem, Nijmegen en Apeldoorn. Bij de cross-wedstrijden wordt er op een onverharde ondergrond lekker gerend. De cross-wedstrijden zijn meestal dichter bij huis, in bijvoorbeeld Warnsveld, Vorden en Almen. De indoorwedstrijden worden gehouden in Omnisport in Apeldoorn en hebben hetzelfde principe als een stedenwedstrijd, alleen zit er dan een dak boven de accommodatie.

Gedurende de winterperiode zijn op zaterdag de (Cross)trainingen bij Huis ’t Velde in Warnsveld.

SPELREGELS INSCHRIJVEN/DEELNAME Crosswedstrijden
1. Deelname aan de “gearceerde” wedstrijden is kosteloos voor alle jeugd (pupillen en junioren) van Hanzesport
2. Geef bij inschrijving aan voor welke afstand je ingeschreven wil worden: advies is om de afstand van je leeftijdscategorie aan te houden
3. Bij inschrijving via Hanzesport: minimaal 2 weken van te voren inschrijven via wedstrijdsecretariaat@hanzesport.nl (contactpersoon: Erwin Horselenberg)
4. LET OP: Indien een atleet rechtstreeks bij een evenement heeft ingeschreven, zal er geen verrekening plaats vinden.
5. Opgeven betekent meedoen!
6. Ben je verhinderd, meld je dan altijd ruim (bij voorkeur minimaal 1 week) voor de wedstrijd bij het wedstrijdsecretariaat af
7. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent bij de wedstrijden; een half uur voor aanvang starten de aanwezige trainers met een korte warming-up !!!

Zie voor updates, tijden of doorgang van trainingen/wedstrijden de website (agenda) van Hanzesport !!! Wil je met iemand meerijden of kan je iemand meenemen: gebruik dan de app-groep om dit af te spreken.

Stedenwedstrijden

Stedenwedstrijden voor pupillen worden ook in 2023 Stedenwedstrijden georganiseerd. Informatie over de Stedenwedstrijd vind je op de website van de Atletiekunie.