Pupillen

Welkom op de pupillen-pagina van Hanzesport!

Hanzesport biedt atletiektrainingen aan voor kinderen vanaf 5 jaar. Begeleid door assistenten en trainers leren de kinderen spelenderwijs de verschillende atletiekonderdelen te beheersen. Ver- en hoogspringen, sprint, 600/1000 meter, hordelopen, vortexwerpen, medicine bal- en kogelstoten en estafette, het komt allemaal aan bod.

Plezier in de sport staat voorop, sportiviteit en respect voor elkaar vinden wij belangrijk. In de trainingen krijgen de kinderen de handvaten mee om de verschillende onderdelen te kunnen doen. Tijdens wedstrijden laten ze zien wat ze allemaal geleerd hebben. Onder het kopje “wedstrijden” lees je hier meer over.

Informatie voor de ouders

Twee keer per jaar organiseren we een ouder-informatieavond. Vlak voor de start van het nieuwe zomer- of winterseizoen word je tijdens de training van de kinderen bijgepraat over wat je de komende maanden kan verwachten. ( i.v.m. corona gaan deze voorlopig niet door)

Trainingsdagen
Alle pupillen trainen op maandag en op zaterdag. De A-pupillen trainen ook op de woensdag (zie onderstaande tabel). Voor extra informatie en bijzonderheden over trainingstijden en locatie kijk je in onze agenda:

Seizoenen
Ons winterseizoen start na de herfstvakantie: Dan trainen alle  pupillen op maandag in de zaal. Op woensdag blijven de A-pupillen op de baan trainen. De trainingen op zaterdagochtend zijn in het bos bij Huis ’t Velde in Warnsveld. Omdat we in de herfst en winter  vaak te maken hebben met wisselende weersomstandigheden, is het verstandig om laagjes te dragen; bijvoorbeeld shirt/thermo en atletiekvest. En, niet onbelangrijk, doe handschoenen aan als het echt koud is! Als het weer heel erg slecht is, kan het zijn dat een training niet door gaat. Dit melden we altijd in de appgroepen.

Naast de reguliere trainingen hebben de pupillen een programma met activiteiten voor de winter. Zo gaan er groepjes gezamenlijk naar loopevenementen in de omgeving.  In verband met corona gaan deze wedstrijden helaas voorlopig niet door.

Het zomerseizoen start rond half maart.

Let op: In verband met maatregelen omtrent corona zijn er een aantal beperkingen

 • blijf thuis bij  (milde) klachten
 • geen publiek bij de trainingen
 • kleedkamers zijn gesloten
 • voor volwassenen is een mondkapje verplicht (Hanzehal)
 • houd afstand

Trainingstijden Pupillen (winterseizoen) vanaf maandag 26 oktober 2020.

geboorte jaarMaandagHanzehalWoensdagZaterdaglocatie
D-pupillen2014 + 201517.00-18.00zaal 29.00-10.00bosZie agenda
C-pupillen201317.00-18.00zaal 29.00-10.00bosZie agenda
B-pupillen201217.00-18.00zaal 39.00-10.00bosZie agenda
A-pupillen 1e jaars201118.00-19.00zaal 218.15-19.15Baan9.00-10.00bosZie agenda
A-pupillen 2e jaars201018.00-19.00zaal 218.15-19.15Baan9.00-10.00bosZie agenda

Coördinator pupillen 
De coördinator zorgt er voor dat er van alles rondom de trainingen geregeld is. Ook is bij/zij  een deel van de trainingen aanwezig en  bereikbaar voor vragen. Ook via pupillen@hanzeport.nl kan je de coördinator bereiken.

Vakanties
Tijdens de officiële basisschoolvakanties is er geen training voor de pupillen.

Baanwedstrijden/crosswedstrijden

Wij vinden het belangrijk dat al onze atleten regelmatig meedoen aan wedstrijden. Atletiekwedstrijden staan bekend om hun laagdrempeligheid: Ook de minder geoefende of getalenteerde atleet zal een leuke wedstrijddag hebben en daarmee extra plezier aan de sport an sich beleven.

In de zomerperiode zijn er Stedenwedstrijden en in de winterperioden zijn er cross-wedstrijden.
Bij de Stedenwedstrijden komen de verschillende baanonderdelen aan bod. Deze Stedenwedstrijden worden georganiseerd op onze eigen baan en bij atletiekverenigingen in onze regio, bijvoorbeeld in Doetinchem, Nijmegen en Apeldoorn. Bij de cross-wedstrijden wordt er op een onverharde ondergrond lekker gerend. De cross-wedstrijden zijn dichter bij huis, in bijvoorbeeld Warnsveld, Vorden en Almen. Voor meer informatie over de verschillende wedstrijden kan er gemaild worden naar wedstrijdsecretariaat@hanzesport.nl

 

Na de herfstvakantie zijn op zaterdag de (Cross)trainingen bij Huis ’t Velde in Warnsveld. Na de zomervakantie komt hierover nadere informatie.  In verband met corona is het nog niet duidelijk of er dit najaar crosswedstrijden zijn voor de jeugd.

SPELREGELS INSCHRIJVEN/DEELNAME aan Crosswedstrijden

1. Deelname aan de “gearceerde” wedstrijden is kosteloos voor alle jeugd (pupillen en junioren) van Hanzesport

2. Geef bij inschrijving aan voor welke afstand je ingeschreven wil worden: advies is om de afstand van je leeftijdscategorie aan te houden (bij de meeste wedstrijden moet je vanaf 13 jaar kiezen voor langere afstanden)

3. Bij inschrijving via Hanzesport: minimaal 2 weken van te voren inschrijven via wedstrijdsecretariaat@hanzesport.nl (contactpersoon: Erwin Horselenberg)

4. LET OP: Indien een atleet rechtstreeks bij een evenement heeft ingeschreven, zal er geen verrekening plaats vinden.

5. Opgeven betekent meedoen!

6. Ben je verhinderd, meld je dan altijd ruim (bij voorkeur minimaal 1 week) voor de wedstrijd bij het wedstrijdsecretariaat af

7. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent bij de wedstrijden; een half uur voor aanvang starten de aanwezige trainers met een korte warming-up !!! Zie voor updates, tijden of doorgang van trainingen/wedstrijden de website (agenda) van Hanzesport !!! Wil je met iemand meerijden of kan je iemand meenemen: gebruik dan de app-groep om dit af te spreken

Stedenwedstrijden Voor pupillen worden ook in 2020 Stedenwedstrijden georganiseerd. Hieronder staan de data:

4 april Zutphen, AV Hanzesport
9 meiZevenaar, de Liemers
6 juniDoetinchem, Argo Atletiek
27 juniApeldoorn, AV’34
(finale) 5 septemberNijmegen, Nijmegen Atletiek

Hanzesport Bokaal Dit jaar introduceren wij vanuit Hanzesport voor onze eigen pupillen de Hanzesport Bokaal. Deze is te winnen door degene die de meeste PR’s weet te behalen tijdens de Stedenwedstrijden! Het gaat er hierbij niet om dat je de beste bent van het hele deelnemersveld, maar dat je elke wedstrijd meedoet en jezelf steeds verbetert! De spelregels:

 • Iedereen doet mee!
 • Geldt voor alle Stedenwedstrijden in 2020, inclusief de finale.
 • Een eerste prestatie op een onderdeel wordt niet als PR gezien.
 • Per PR kan een atleet 1 punt verdienen.
 • Per wedstrijd 2 keer een PR behaalt, dan krijg je 3 punten voor die wedstrijd.
 • Per wedstrijd 3 keer een PR behaalt, dan krijg je 5 punten voor die wedstrijd.
 • Per wedstrijd 4 keer een PR behaalt, dan krijg je 9 punten voor die wedstrijd.
 • Per wedstrijd 5 keer een PR behaalt, dan krijg je 15 punten voor die wedstrijd.
 • Tijdens de clubdag op 16 maart kunnen de atleten alvast een PR zetten!

De tussenstand zal via de website van Hanzesport worden gecommuniceerd.