Start2Tri

Heb jij de wens om mee te doen aan een triatlon en wil je dit doel in september 2021 bereiken? Sluit je dan aan bij ons trainingsprogramma.

Het programma start op zaterdag 3 april 2020, locatie AV Hanzesport. Wij zullen jou doelgericht en op een verantwoorde manier klaarstomen voor een sprint (achtste) of kwart triatlon in september 2021.

1 keer per 2 weken trainen we samen. De gezamenlijke trainingen zullen op zaterdag plaatsvinden, maar in overleg kunnen we extra trainingen op een andere dag plannen. Daarnaast nemen wij diverse testen af. Met de testresultaten zijn wij nog beter in staat om een passend trainingsschema voor jou te maken en om jouw progressie tijdens de periode in kaart te brengen.

Het programma:
Tijdens het programma krijg je een lidmaatschap van AV Hanzesport. Dit houdt in dat je gebruik kunt maken van de accommodatie van AV Hanzesport en dat je mee kunt lopen met één van de loopgroepen. Wil je meer informatie over de loopgroepen? Wij voorzien je graag van informatie, zodat je bij de loopgroep aansluit die goed bij jouw loopniveau past. Tijdens het programma krijg je een basisaccount van TrainingPeaks. Via TrainingsPeak versturen wij jouw individuele trainingsschema.

Het volgen van gezamenlijke trainingen:
Deze trainingen zullen plaatsvinden in Hengelo gld, Zutphen, Bussloo en Brummen. Wij vinden een gevarieerd aanbod van trainingen belangrijk en daarbij hoort ook het trainen in verschillende trainingsomgevingen. Tijdens het selecteren van de trainingsomgeving hebben wij gekeken naar veiligheid, reisafstand, natuur en trainingsmogelijkheden. Tijdens de trainingen gaan we zwemmen, fietsen, hardlopen en een combinatie van deze onderdelen. De buitenwatertrainingen worden gegeven in het Bronsbergermeer en Bussloo. Daarnaast geven wij circuittraining en loopscholing. Deze vormen van trainingen zijn gericht op het verbeteren van jouw conditie, kracht, core en techniek.

Testen en trainingen:
Om jouw beginniveau en progressie te meten zullen wij tijdens het programma diverse testen afnemen.

Bij het hardlopen nemen wij een tweetal Zoladztesten af. De Zoladztest geeft inzicht over jouw getraindheid in de verschillende hartslagzones. Aan de hand van de resultaten wordt inzichtelijk welke zone extra aandacht nodig heeft. We zien vaak dat de lagere hartslagzones onderontwikkeld zijn. Dit komt, omdat er vaak te hard getraind wordt. We willen de intensiteit van jouw trainingen gedurende het traject geleidelijk verhogen om je klaar te stomen voor de triatlon. Daarnaast krijgt je 1 waardebon voor een uitgebreide hardloopanalyse (Top Motion Running Lab).

 • Bij het fietsen beginnen we met een test om jouw omslagpunt te bepalen. Dit doen we op de wattbike. Later in het programma wordt een zelfde test uitgevoerd om te zien of jouw trainingsprogramma bijgesteld moet worden.
 • 8 zwemtrainingen. Er worden in ieder geval 8 zwemtrainingen gegeven in het zwembad van Brummen. Deze trainingen zijn gericht op het verbeteren van de borstcrawl techniek.
 • Koppel- en wisseltrainingen. Het wisselen tijdens de triathlon kan best stressvol zijn. Wij vinden het daarom belangrijk om dit te oefenen.

Voorwaarden voor deelname:
Om deel te kunnen nemen hebben we een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden leggen wij op, omdat wij de risico’s op blessures, ongevallen en dergelijke willen beperken. Ons doel is namelijk om jou op een verantwoorde manier klaar te stomen voor de triatlon.

De voorwaarden zijn:

 • Bij aanvang van het programma moet je gezond zijn. Als je daarover twijfelt vraag dan aan jouw huisarts of het verantwoord is om mee te doen aan het trainingsprogramma.
 • In het bezit zijn van de zwemdiploma´s A en B
 • Bij aanvang van het programma dien je één van de volgende onderdelen te beheersen met de daarbij behorende opgegeven afstand:
  • Je kunt 20 km aaneengesloten fietsen.
  • Je kunt 2,5 km aaneengesloten hardlopen
  • Je kunt 500 meter aaneengesloten zwemmend afleggen

Wat heb je nodig?
Wat heb je allemaal nodig? Moet ik een dure tijdritfiets aanschaffen? Welnee! Als je geen racefiets hebt dan volstaat de aanschaf van een tweedehands racefiets. Wel vinden we het belangrijk dat je goed op je fiets zit. De afstelling van je fiets is daarbij van belang, we helpen je met de belangrijkste basis afstelling. Indien je meer wilt adviseren we je een bikefit meting te doen bij elite wielrenner Jasper van Haaster. Bij deelname aan het programma krijg 10 euro korting op de bikefit.

De aanschaf van een zwemsuite met extra drijfvermogen is ook echt niet nodig! Het is wel belangrijk dat je goede hardloopschoenen hebt. De duurste hardloopschoenen zijn niet altijd de beste hardloopschoenen! Voor deskundig advies raden wij jou aan om hardloopschoenen te halen bij Running Center Zutphen. Bij deelname aan het programma krijg je 15% korting op de aanschaf van nieuwe hardloopschoenen!

Aanmelden en tarief:
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar kantoor@hanzesport.nl Voor meer informatie kun je contact opnemen met Guus Beking (trainer). Zijn nummer is: 06-30005777.

Tarief
Voor niet-leden kost deelname aan het programma € 275,00. Ben je al lid van AV Hanzesport? Dan betaal je € 125,00 voor deelname. Dit bedrag is inclusief:

 • Een individueel trainingsschema van 3 april tot en met 30 september 2021
 • 2 testen op de wattbike
 • Hardloopanalyse
 • 2 Zoladztesten
 • 1 keer 2 weken een gezamenlijke training
 • Lidmaatschap van AV Hanzesport van 1 april tot en met 30 september 2021
 • Borstcrawlcursus bestaande uit 8 lessen