Nordic Walking

Wat is Nordic-Walking?

Nordic-Walking is ontspanning door inspanning, het is veilig, plezierig en geschikt voor jong en oud. Het is een intensieve vorm van bewegen met behulp van poles (stokken).

Nordic Walking is een doeltreffende methode om je uithoudingsvermogen te vergroten. Je gebruikt tijdens het lopen 600 spieren; dit is 90% van alle spieren in het lichaam en dus beduidend meer dan bij de meeste andere sporten. Bovendien geeft het 40% meer energieverbruik in vergelijking met normaal wandelen.

Beginners
Voor mensen die voor het Nordic-Walking willen gaan beoefenen is het wel noodzakelijk een cursus te volgen. Hier wordt je de juiste wandeltechniek aangeleerd. Dit voorkomt in de toekomst blessures en laat je genieten van een optimaal rendement. Deze beginners cursus wordt met grote regelmaat en bij voldoende deelname verzorgd door instructeurs van A.V. Hanzesport. Na het doorlopen van de cursus is het mogelijk om deel te nemen aan de Nordic-Walking loopgroepen.

Trainingen
De Nordic-Walking groepen loopt eenmaal per week met veel variatie in routes, veelal in een bosrijke omgeving. Na afloop wordt de mogelijkheid geboden om onder het genot van een kop koffie in de kantine van Hanzesport na te praten.

Loopdag
Zondagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur, vertrek telkens vanaf de baan

Leden van  Hanzesport kunnen met hun lidmaatschap deelnemen aan alle verenigingsactiviteiten en sportdisciplines, waaronder sportief wandelen (dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 uur).

Ga je een keer mee? Laat het trainster Hanneke van Hoegee via h.vanhoegee@hotmail.com even weten.