Even voorstellen: Vincent Maalderink

Voor wie mij nog niet kent: ik ben Vincent Maalderink. Jarenlang ben ik actief geweest in het Hanzesport Running Top Team. Na het verlaten van dit team en tevens de atletiekvereniging, was ik geruime tijd lid van een sportschool. Ik volgde hier voornamelijk groepslessen. Een aantal van die lessen sluit goed aan bij het hardlopen, zoals training in core stability, lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen etc.

Afijn, toch was ik hier op een gegeven moment op uitgekeken en het begon weer te kriebelen. Tsja, waar heb ik het dan over… inderdaad, hardlopen! Dus wat deed ik – ik haalde mijn loopschoenen uit de kast (die had ik niet weggegooid), deed mijn loopkloffie aan en begon weer met kleine stukjes lopen. Het gevoel dat ik met hardlopen ervaarde en dat lange tijd weg was geweest, kwam weer helemaal terug. Ja, dan zet dat je toch weer aan het denken: “Vince, ga je het lopen weer opbouwen naar wedstrijdniveau of houd je het recreatief?” Recreatief trekt me nu meer dan de druk weer te willen presteren.
Niet veel later sprak onze buurvrouw mij aan. Zij kent mijn atletiekachtergrond en vroeg of ik haar looptraining wilde geven. Dit heb ik gedaan, want wat is er nou leuker dan iets waar je zelf gepassioneerd van bent, over te brengen op een ander? Zodoende is het balletje gaan rollen en dit zette mij aan het denken. Hardlooptraining geven, dat lijkt me wel wat!

Toen heb ik contact opgenomen met René Hombergen, onze voorzitter. Na een goed gesprek en het kijken naar mogelijkheden is het volgende eruit gekomen: training geven aan een beginnersgroep!
Dit doe ik inmiddels sinds half oktober samen met mijn coach (zij is tevens mijn begeleidster tijdens de opleiding tot basis-looptrainer 3). Ik heb er heel veel plezier in en ben erg enthousiast! Gaandeweg besef ik mij steeds meer dat ik misschien wel meer voldoening uit het geven van training haal dan uit mijn huidige baan. Daarom wil ik, naast training geven bij Hanzesport, op zoek naar wegen om ook overdag training te gaan geven.

Ik ben dankbaar voor de ondersteuning die ik krijg bij Hanzesport en hoop nog veel mensen enthousiast te kunnen krijgen voor het hardlopen!