Gezellige en uitdagende COOP Oudejaars Crossloop Vorden

Afgelopen 2 jaar was er geen COOP Oudejaars Crossloop in Vorden vanwege Corona echter dit jaar kon het weer daags voor oud en nieuw. Tijdens de 40e editie waren er al vroeg meer dan 40 vrijwilligers in touw om het parcours uit te zetten en de startnummers uit te delen aan de 600 lopers. De deelnemers kwamen uit heel Nederland en zelf uit Duitsland. Het was een echte cross met modder en uitdagende klimmetjes in het prachtige bosgebied het Grote Veld tussen Vorden en Lochem.

Traditiegetrouw werd het startsein gegeven met een enorme knal van een carbid bus. Dit gebeurde voor elke afstand. Bij de kidscross van 1 km kwam Friso Toevank uit Ruurlo in 3 min en 47 sec als eerste over de finish. Bij de meisjes was Loes Rouwenhorst uit Silvolde de snelste in een tijd van 4 min en 7 sec. De 2,5 km leverde een overwinning op bij de jongens voor Mats Lievers van AVA 70 uit Aalten in een tijd van 9 min en 30 sec. Bij de meisjes was Kyra Lampio eveneens van AVA 70 in 12 min en 57 sec. Alle ruim 50 deelnemende kinderen kregen bij de finish een dik verdiende medaille, mandarijn en een oliebol met limonade.

Geïnspireerd door het enthousiasme van de jonge lopers van de Kidscross begonnen de deelnemers na wederom een knal met de carbid bus aan de 15, 10 en 5 km. Onderweg werden de lopers nog verrast door het mooie geluid van de Midwinterhoornblazers uit Lochem die op diverse pekken op het parcours aanwezig waren. Als eerste kwamen de snelste 5 km lopers binnen. Luuk Nusselder van Agro was in 17 min en 32 sec het snelst. Bij de vrouwen ging Lieke Wijnbergen uit Nijmegen eerste over de streep in 20 min 59 sec.

De 10 km bij de mannen werd gedomineerd door Tijmen Wisselink van Argo in 36 min en 32 sec. Liesbeth Voorthuijsen van Atletics Nijverdal werd eerste bij de dames in 43 min en 15 sec.

Op de 15 km werd veroverd door Jordy Kloet van Argo in 53 min en 56 sec. Steven den Besten won de Ton ten Have wisselbokaal voor de snelste lopers uit Vorden op de 15 km. Snelste dame was Ieneke Voets uit Elst met een tijd van 1:05:59. De snelste dame uit Vorden was Ilse Winkel met een tijd van 1:23:12 die daarmee ook de Ton ten Have wisselbeker verdiende.

De lopers waren na afloop erg positief en men vond de verschillende parcoursen prachtig om te lopen en ook dat de sfeer zo gezellig was. Na afloop bleef het nog lang gezellig in de kantine van VV Vorden.  De organisatie kijkt dan ook tevreden terug op een geslaagd, sportief evenement, waarvan dit jaar de opbrengst ten goede komt aan het Vordense Zwembad In de Dennen, de ijsvereniging Vorden en Runners Vorden. De totale opbrengst van de Oudejaars Crossloop wordt medio april 2023 bekend gemaakt.

De uitslagen van de Oudejaars Crossloop zijn hier te vinden