Grote Veldloop Vorden 2022

Het zat allemaal mee: mooi weer, organisatie die klopte, de natuur op zijn mooist en lopers die er helemaal zin in hadden.

Aan de jeugdloop deden bijna 30 deelnemers mee. Aan de start zie je de ene atleet met handen voor de oren (want die knal is echt hard) en de andere is compleet gefocust om ‘de wedstrijd’ te winnen. Wie weet lopen deze jonge atleten over een paar jaar mee op de langere afstanden.

Er startte 138 deelnemers voor de 15 km en 169 voor de 7,7 km. Bij deze start zie je geen handen meer voor de oren, maar wel pure concentratie, een beetje spanning of juist totale ontspanning op de gezichten van de deelnemers. Elke deelnemer heeft zijn eigen motivatie. Zo sprak ik Eric, die na vier jaren kampen met gezondheid, de 7,7 km weer heeft kunnen uitlopen. En een hele blije Olivier, die als eerste over de finish kwam op die afstand. Beiden liepen hun eigen wedstrijd. De man, die bekende dat hij in plaats van 7,7 km uiteindelijk de 15 heeft gelopen. Of dat een probleem was. Hij had het al wel even gemeld. Heb je genoten? Ja. Dan is er geen probleem. Niet bij deze hardloopwedstrijd. Of Inge, die vanaf het startpunt, ver voor het startschot al rennende naar haar post ging – en nadat alle lopers waren langs geweest ook weer rennend terugkwam. Enthousiast, omdat de lopers ook zo blij waren. En Wanda, die heel veel werk verzet heeft om deze loop te promoten. Zij liep vandaag mee – en ik hoorde dat ze verbaast was dat ook zij bloembollen kreeg als herinnering. Misschien heeft zij deze wel extra verdiend.

We zetten elke keer een vrijwilliger in het zonnetje – en bedanken daarmee alle vrijwilligers. En dit keer was dat Gerrit Vos, die al zo vaak het startschot loste bij onze wegwedstrijden.

Deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door alle sponsoren: De Gravin van Vorden, Bloemsierkunst Elbrink Vorden, Retrowinkel Wiltja, Vegabus, Running Center Zutphen en Freewheel.

Volgend jaar weer? Hier wil je toch gewoon bij zijn.

Uitslagen zijn te vinden op deze pagina

Link naar foto’s:

Achterhoek Foto 2 km

Achterhoek Foto 7,7 km

Achterhoek Foto 15,4 km

Grote Veldloop 2022 7,7 km

Grote Veldloop 2022 overig