Hanzesport Zutphen-Deventer-Zutphen duurloop

Op zaterdag 25 maart 2023 gaan we de jaarlijkse Hanzesport Zutphen – Deventer – Zutphen duurloop houden welke als voorbereiding voor de voorjaarsmarathons gebruikt kan worden of gewoon omdat het een mooie gezellige duurloop is.

We starten om 9.00 uur bij Hanzesport op de atletiekbaan en we lopen gezamenlijk in een rustig duurlooptempo via de prachtige uiterwaarden aan de westkant van de IJssel naar Deventer. Bij de Molen in de Hoven zullen we de eerste stop hebben (circa 20 km). Voor mensen die hier willen uitstappen is er een auto om je terug te brengen naar Zutphen. Vervolgens lopen we gezamenlijk als groep door Deventer naar Gorssel, waar we onze tweede stop zullen hebben bij hotel restaurant de Roskam (circa 27 km). Hier zal ook een auto zijn voor de uitstappers. Vanaf de chinees in Epse (23 km) kunnen degene, die dat willen, in eigen tempo terug lopen naar de baan van Hanzesport (circa 34 km). Er wordt onderweg voor versnaperingen gezorgd (bananen, sportdrank).

Iedereen die 20 km aan een stuk kan lopen is van harte welkom om mee te lopen! Deze loop past prima in de voorbereiding van de komende marathons of gewoon als leuke duurloop.

Nieuw dit jaar is dat je de gehele route van 34 km ook met één groep kunt afleggen waarbij je met 2 tot 5 lopers per groep de gehele afstand aflegt en waarbij er eentje loopt en de anderen uit jouw team meefietsen. Je mag onderweg net zo vaak wisselen als dat je wilt. Dit kan alleen als je gezamenlijk de gehele route van 34 km aflegt. Je moet zelf deze groep organiseren.

De kosten zijn 3 euro per persoon en dienen contant bij vertrek te worden betaald.

Indien je van plan bent om mee te lopen en/of wilt helpen tijdens deze dag, dan graag aanmelden voor uiterlijk 19 maart