Rustperiode voor Farhaan en Ibrahim

Ibrahim en Farhaan Abdi Ali schrijven tweewekelijks een blog voor de website van de Zwarte Cross. De beide broers zijn opgenomen in de Zwarte Cross Talententuin voor talentvolle sporters uit de Achterhoek. Als leden van het Top Team Hanzesport volgen we de prestaties op de voet. Deze week gaan de blogs over de rustperiode.

Blog Ibrahim:

Als toeschouwer naar het NK Cross

De afgelopen weken heb ik rust gepakt om te herstellen van mijn NK 10 kilometer in Schoorl. Daardoor kon ik als toeschouwer naar het NK Cross om te kijken. In eerste instantie had ik niet veel zin om kijken. Als atleet wil je altijd aan de start verschijnen in je beste vorm. Toch ben ik gaan kijken, het gebeurt niet vaak dat ik kan kijken naar een wedstrijd. Mijn broertje en beste maatjes liepen mee. Ik kon met Guus en Linda meerijden naar het NK Cross, zie de foto.
Daar aangekomen werd ik jaloers dat ik zelf niet kon meedoen. Tijdens de dag veranderde dat gevoel en heb ik genoten van de de race van Farhaan en mijn clubgenoten Sarah Peerik, Bram Rouwen en Conner Kluivers. Ik ben super trots op hun prestaties!

Met Guus en Linda naar het NK Cross

Na de week herstel na Schoorl heb ik een week vakantie gepakt.  Dit om weer helemaal fris te gaan trainen voor het volgende doel. Zoals het er nu naar uitziet ga ik een 10km wedstrijd lopen in april. Daarna beginnen de voorbereidingen op het zomerseizoen.

Blog Farhaan:

Ontspanning in de vakantie

Na veel weken van voorbereiding is er dan eindelijk tijd voor gezelligheid en ontspanning naast trainen.  Tijdens  mijn eerste volle vrije weekend was het carnaval in Groenlo. Heel Groenlo staat in teken van 3 dagen feest. Vrijdagavond was er een avond voor jongeren tot 17 jaar. Hier ben ik voor de eerste keer heen geweest. Dat was de eerste keer stappen (als ik de Zwarte Cross niet mee tel).

Ik heb vooral gekeken naar veel verklede en feestende mensen. Dit was niet echt mijn muziek, vond het waarom niet zo leuk. Maar ik heb me wel vermaakt met vrienden. De volgende dag heb ik een bostraining gedaan op de Lochemse Berg, niet ’s morgens vroeg maar in de middag.  Ik kon een keer  uitslapen omdat het de avond ervoor wat later was geworden. 

Zondagmiddag waren er duizenden mensen in Groenlo om naar de optocht te kijken. Dit was de 2e keer dat ik het zag sinds ik in Groenlo woon. Het was mooi, groot en gaaf om te zien. Er was zelfs een groep die kleding gemaakt had van de Achterhoekse vlag. Daarna was de carnaval voor mij voorbij.

De dagen er na heb ik rustig aan gedaan, wel mijn training gedaan natuurlijk. Ook een dagje winkelen hoort daarbij. Samen met twee vriendinnen naar Den Haag. Wat een grote stad in vergelijking  met Groenlo. We hebben leuke kleding gekocht, maar wat ik eigenlijk zocht hadden ze ook daar niet. Gelukkig kun je overal eten en dat heb ik dan ook veel gedaan.

Afgelopen vrijdag werd ik gehuldigd bij Hanzesport in Zutphen. Iedereen die een medaille had gewonnen op een NK werd in het zonnetje gezet. Ik vond het leuk dat ze dat deden. Ik moest op tijd naar huis, want zaterdag stond er een wedstrijd op het programma. Ik deed mee aan de crossloop in Markelo, een soort thuiswedstrijd. Het waaide en het regende.  Mijn wedstrijd was 5,6 km lang. Ik werd 2e en heb er een tevreden gevoel over. Het ging goed. Nu is de vakantie voorbij en ga ik me weer focussen  op de grote baanwedstrijden komend half jaar. Ik ga mijn telefoon weer minder gebruiken en meer rust nemen.

Gehuldigd door Hanzesport