Speciale editie Achtkast(el)enloop

Op zondag 3 maart houden we een bijzondere editie van de Achtkastelenloop. Of beter gezegd, de Acht-kasten-loop.

De aanleiding hiervoor is de spelfout die we op de medailles ontdekten: KASTEN in plaats van KASTELEN. Enfin, lang verhaal kort: naast kastelen zijn er langs het parcours nu ook kasten te bewonderen. Leuk voor selfies! Zeker als deze na de wedstrijd worden geplaatst op onze Facebookpagina.

De kasten hebben we gezocht op Marktplaats – en ze zijn allemaal gratis ter beschikking gesteld. En na afloop brengen we ze naar de kringloop, op één kast na. Het is even wat extra werk – en eigenlijk hebben we er ook wel lol van. Enkele kasten kun je nu al zien in het clubhuis.

Het bericht over de spelfout en de bijzondere editie die we ervan hebben gemaakt is inmiddels ‘viral’ gegaan. We staan in de Gelderlander, in lokale kranten en zelfs op de website van Omdenken. Gratis reclame voor onze prachtige loop.

Zonder vrijwilligers geen wedstrijd
Onze zorg zit nog in het op orde krijgen van de organisatie, waarbij we gebruikmaken van vrijwilligers. Arjan Busser coördineert dit voor de wegwedstrijden.

Verkeersregelaars en parcourswachters zijn cruciaal voor de veiligheid van de deelnemers. Om verkeersregelaar te kunnen zijn, moet je een korte cursus doen en een examen afleggen. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Het gaat allemaal online en het kost je ongeveer een uurtje. In aanloop naar de City Hanzeloop (3 juni 2024) organiseren we een avond om dit in de kantine bij AV Hanzesport te doen. Voor de Achtkast(el)enloop zijn nog een paar plekken vacant. Opgeven kan bij Arjan Busser: 06-51248144.

Verder hebben we een vacature voor de ondersteuning van de communicatie en het wedstrijdsecretariaat (inschrijvingen voorafgaande aan de wedstrijd).