Sportverkiezingen en Roermond City Run

Ibrahim en Farhaan Abdi Ali schrijven tweewekelijks een blog voor de website van de Zwarte Cross. De beide broers zijn opgenomen in de Zwarte Cross Talententuin voor talentvolle sporters uit de Achterhoek. Als leden van het Top Team Hanzesport volgen we de prestaties op de voet. Deze week gaan de blogs over de uitverkiezing van Farhaan voor de Sportverkiezingen in Lichtenvoorde en de deelname aan de Roermond City Run van Ibrahim.

Blog Farhaan: Koningsdag

Voorgaande jaren bleef ik meestal thuis op Koningsdag. We vierden het niet. Behalve op de lagere school, daar ken ik Koningsdag van.

Dit jaar was het anders want ik was genomineerd als sporttalent 2018 van Oost-Gelre. Samen met nog drie andere jongens. Er kon via e-mail op ons gestemd worden. Op Koningsdag werd de uitslag bekend gemaakt op de markt in Lichtenvoorde. Ik had een uitnodiging ontvangen, waarin stond dat ik om 11.45u op het gemeentehuis verwacht werd. Daar aangekomen waren bijna alle genomineerde sporters aanwezig. Hier kwamen er toch wel wat zenuwen bij mij. Ik was al heel erg trots dat ik genomineerd werd door de sportverkiezingsraad. Op het stadhuis deden de burgemeester en de voorzitter van de verkiezingsraad een welkomstwoord. Gezamenlijk met de genomineerde sporters liepen we naar de markt, waar op een groot podium de uitslag bekend werd gemaakt. Het ging erg snel. Nadat we op het podium werden geroepen als sporttalenten, kwam de uitslag. Jammer genoeg werd ik het niet, maar de het BMX talent uit Lichtenvoorde. Via deze manier wil ik iedereen bedanken die op mij heeft gestemd. Het was een leuke ervaring. En een keer iets anders dan een hardloopwedstrijd.

De genomineerde van de sportverkiezing in Lichtenvoorde.

En zoals altijd heb ik voor en na deze verkiezing trainingen gedraaid. Deze weken zowel in Ruurlo, Zutphen, Lochem als in Eibergen. Doordat ik geen school had is mijn hoofd leeg, en kan ik me goed focussen op de trainingen. Ik ben klaar om dit seizoen mijn persoonlijke records te verbreken. Mijn eerste belangrijke wedstrijd is in Lisse. Hoe ik die heb gelopen kunnen jullie in mijn volgende blog lezen.

Blog Ibrahim: Roermond City Run

Roermond Cityrun Op zaterdag 27 april ben ik met de trein naar het zuiden gereden voor de Roermond Cityrun. Ik verbleef daar in een hotel. Ik was voor de wedstrijd uitgenodigd en mocht een dag eerder al komen. Dit geeft rust in voorbereiding op de wedstrijd. Aangekomen in het hotel in Roermond was er niemand bij de receptie. Na bijna een uur te hebben gewacht kwam er eindelijk iemand van het hotel die mij kon helpen. Wat bleek, ik had een paar dagen eerder een sleutelcode ontvangen van het hotel waarmee ik de deur kon openen!

Zondag stond de 5 km Talentenrun van de Cityrun Roermond op het programma. Tijdens de 5 km ben ik wat te traag gestart. Na 3 km ben ik gaan versnellen om het gat naar de koploper dicht te lopen. Ik kwam snel dichterbij, maar de finishstreep kwam iets te vroeg waardoor ik de koploper net niet meer kon inhalen. Mijn eindtijd was 15 min. 34 sec. en goed voor een tweede plaatst. Ik ben tevreden met de tijd en resultaat, omdat ik in de week van de wedstrijd veel trainingskilometers heb gemaakt.

Deze week is de Ramadan begonnen. Dit is voor mij een speciale periode. Ik blijf lekker doortrainen!