Virtuele City Hanzeloop een groot succes

Wat begon als een experiment is uitgelopen tot een onverwacht succes. Begin maart moesten we vanwege de corona-crisis besluiten om de Running Center City Hanzeloop door te schuiven naar 2021. Daarvoor waren we al volop met de voorbereidingen bezig.

Zo waren er mooie medailles ontworpen en deze waren al in productie en konden niet meer worden geannuleerd. Bij de vraag “Wat doen we daar dan mee?” kwam Wanda Heimensen met het idee van een virtuele loop. Zij wilde, samen met Anna Hulst, de organisatie wel op zich nemen.

Van het bestuur kregen we meteen groen licht, omdat zij het ook belangrijk vonden om in deze tijd, als vereniging, actief te zijn en ons gezicht te laten zien.

Binnen 4 dagen was alles geregeld, zoals inschrijfmogelijkheid via inschrijven.nl, mailing naar oud-deelnemers, persberichten naar de lokale pers, opgave voor de wedstrijdkalender en oproepen via facebook. Deelnemers kregen een maand de tijd om hun loop te doen. Running Center bood aan om als afhaal-loket voor de medailles te fungeren.

Direct waren er positieve reacties en inschrijvingen. Gedurende de gehele periode kwamen de inschrijvingen binnen en de mails met geleverde prestaties. Uiteindelijk sloot de inschrijving op 17 juni met het onverwacht hoge aantal van ruim 500 deelnemers.