Virtuele Running Center City Hanzeloop

Hanzesport heeft zich door Corona niet laten weerhouden en heeft dit jaar opnieuw de Virtuele Running Center City Hanzeloop georganiseerd. Vanwege corona kregen we de hele maand mei de tijd om deze klassieker van Hanzesport op eigen gelegenheid te rennen. En wandelen mocht ook. Hoewel er minder deelnemers waren dan andere jaren, was er toch een flinke opkomst.

Maar liefst 373 mensen schreven zich in, waarvan de jongste 4 jaar was en de oudste 83 jaar.
29 deelnemers deden mee aan de Kidsrun van 1 km, 123 deelnemers renden de 5 km, 165 volbrachten de 10 km en 56 renners liepen zelfs een halve marathon.
De uitslagen zijn inmiddels (per categorie) gepubliceerd. Fantastisch dat zoveel deelnemers de uitdaging aannamen om hun eigen alternatieve City Hanzeloop te lopen.
Allemaal van harte gefeliciteerd.

Graag geven we een groot compliment aan de drie allerjongste renners van dit jaar: Silvijn Alfrink (4 jaar) kwam binnen in 7:16, Rune Heese (6 jaar) liep 1 kilometer in 5:44, op de voet gevolgd door Quinten Teunis (5 jaar) in 5:56. En ook Bente Breuking (9 jaar) verdient een felicitatie. Ze liep de snelste tijd op de 1 km: 3:55.

Normaliter maakt de halve marathon geen deel uit van de City Hanzeloop, maar dit jaar kon dat wel.
Iedereen kon immers een eigen route lopen. Onder de 56 halve marathonlopers waren o.a. Marian Reinders en Barbara Koren. Ze liepen hun zelfgekozen route op 1ste Pinksterdag in een rappe tijd en kwamen gelijktijdig binnen na 2:05:53. Omringd door fris lentegroen renden ze van Leesten langs de IJssel naar Wichmond en via Delden en Vorden weer terug naar Leesten. Onderweg werden ze hartelijk aangemoedigd door twee teamgenoten, die al fietsend foto’s maakten. Barbara’s gezin zorgde voor waterpunten op de route. Bij de finish ontvingen deze twee stoere atleten hun welverdiende medaille. (FOTO). Een prachtige prestatie.

Volgend jaar zal de Running Center City Hanzeloop op 15 mei naar alle waarschijnlijkheid weer als vanouds in het centrum van Zutphen eindigen. Iets om alvast weer naar uit te kijken.