Buddy to Buddy: een start voor veel nieuwkomers in onze maatschappij

Afgelopen zaterdag, 26 juni, heeft er op de atletiekbaan van AV Hanzesport een bijzonder evenement plaatsgevonden: de afsluiting van een zogenaamde matchronde van Buddy to Buddy. Hierin worden wij voor een periode aan een nieuwkomer in onze maatschappij verbonden en trekken samen op.

Deze periode was een sportieve ronde, waarin o.a. een aantal Hanzesporters zijn gematcht met personen die recent in Zutphen zijn komen wonen om hier een nieuw menswaardig bestaan op te bouwen. Voor deze nieuwkomers is dat niet eenvoudig. Tot nu toe hebben zij vrijwel alleen te maken gehad met officiële instanties, IND en andere overheidsinstanties en zelfs in veel gevallen de politie hebben hun het hemd van het lijf gevraagd, gewone gesprekken of menselijke ontmoetingen zijn er niet geweest. Van een gewenste “inburgering”, waarover wij spreken, is dan nog überhaupt geen sprake.

Wat is er dan beter met deze mensen in contact te komen en hen te helpen hun weg bij ons te vinden. Dit is wat Buddy to Buddy wil laten gebeuren en waarmee AV Hanzeport zich in de afgelopen periode heeft verbonden, een gewoon contact tussen twee mensen, je praat met elkaar over alledaagse dingen, je maakt een fietstocht of wandeling, je komt bij elkaar op bezoek of in ons geval, je sport met elkaar. Op deze mooie, zonnige zaterdagmiddag op onze atletiekbaan werden een aantal matches met Hanzesporters niet afgesloten, maar gevierd.

Meer weten over Buddy to Buddy of wil je zelf voor een periode buddy worden, neem dan contact op via info@buddytobuddy.nl of kijk op www.buddytobuddy.nl