UPDATE CORONA PER 16 DECEMBER

(Update Atletiekunie woensdag 16 DECEMBER)

Op 14 december heeft premier Rutte aangekondigd dat de huidige cijfers aanleiding zijn om in lockdown te gaan.

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, gelden de volgende maatregelen voor de atletieksport:

  • er mag alleen buiten gesport mag worden (sportscholen, sporthallen en krachthonken zijn dicht);
  • iedereen vanaf achttien jaar mag buiten sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen;
  • een trainer mag 1 groepje van 2 personen training geven (personal training). De trainer mag niet meerdere 2-persoongroepjes begeleiden omdat groepslessen niet zijn toegestaan.
  • 2-persoonsgroepjes mogen individueel een training afwerken (dus een training die bijv van tevoren via mail of whatsapp is doorgestuurd door de trainer). De lopers/atleten starten en eindigen de training op een zelf gekozen moment. Ze doen zelf een warming-up en cooling-down. Een trainer mag aanwezig zijn om de veiligheid te bewaken en om eventueel wat tips te geven. Hij mag de groepjes niet aansturen of begeleiden.
  • publiek is niet welkom bij trainingen en naast de sportkantines dienen kleedkamers en douches gesloten te zijn;
  • kinderen tot 18 jaar kunnen buiten in teamverband, zonder afstandsbeperking, blijven trainen;
    • onderlinge wedstrijden op de club zijn toegestaan (reizen moet beperkt worden, geen publiek)
  • alle evenementen zijn verboden zijn: ook hardloopevenementen (recreatief)
  • jeugdwedstrijden kunnen geen doorgang vinden;

Met dit protocol willen we onze clubs, loopgroepen en atleten richting geven hoe te handelen, uitgaande van de maatregelen van de Rijksoverheid en binnen de hygiënerichtlijnen van het RIVM. De maatregelen zijn gebaseerd op het niveau ‘lockdown’ van de routekaart die door de Rijksoverheid is opgesteld.

Dit concept-protocol voor de atletiek is tot stand gekomen (door de Atletiekunie) in afstemming met andere sportbonden en met NOC*NSF. Dit concept-protocol voor de atletiek is tot stand gekomen (door de Atletiekunie) in afstemming met andere sportbonden en gebaseerd op het algemene protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF. De maatregelen voor de gemeente zijn in het protocol van NOC*NSF opgenomen.

Blijf bewegen en blijf gezond! Namens het bestuur