Sporten voor iedereen

Bewegen is misschien wel één van de belangrijkste bezigheden die een persoon kan hebben… Of dit nou een dagelijkse wandeling is of een intensieve training van anderhalf uur. Even een lichaam zijn met feestvierende spieren in plaats van alleen maar een lijf hebben en zitten.

Jammer genoeg is sporten niet altijd voor iedereen zo vanzelfsprekend en toegankelijk. Wij proberen als vereniging av Hanzesport de toegang en vanzelfsprekendheid te bevorderen waar we kunnen.

Av Hanzesport is wellicht niet een dagelijks gespreksonderwerp bij iedere vluchteling aan de ontbijt-, lunch- of dinertafel. Toch willen wij, als sportvereniging en bestuur graag sport aanbieden voor iedereen, in welke situatie dan ook. Daarom organiseren we als vereniging clinics voor onder andere het Asiel Zoekers Centrum (AZC) te Zutphen samen met de buurtvereniging.

De door ons georganiseerde clinics zijn bedoeld om jonge mensen van ons plaatselijke AZC een leuke dag te bezorgen en te enthousiasmeren voor lichamelijke beweging. De clinic is nu al 1 keer gegeven. Deelnemers en trainer waren enthousiast. We hopen dat het een wederkerende activiteit zal worden, wezen en blijven… zodat we deze jongeren met een beperkte mogelijkheid tot sporten zoveel mogelijk beweging aanbieden en tevens wat afleiden en verblijden in deze aparte periode.