wandelgroep av Hanzesport

Een dag op pad met de wandelgroep van AV Hanzesport

Hoezo “wandelafdeling”, hebben we die dan bij AV Hanzesport? Zeker wel! De afkorting “AV” zou erop kunnen wijzen dat we uitsluitend een atletiekvereniging zijn. Niets is minder waar. Binnen de AV Hanzesport is namelijk al jaren een groep “sportief wandelen” actief.

Een enthousiaste groep wandelaars die twee keer per week de wandelschoenen aantrekt voor een uurtje training, maar regelmatig ook de zaterdagochtend vult met langere wandeltochten. Elk jaar in het voorjaar wordt een zaterdag gereserveerd voor een dagvullend programma. Dit jaar was dat op zaterdag 1 juni.

De organisatie koos deze keer voor een “modulaire” opzet. In de ochtend een wandeling van 11 kilometer, daarna een lunch, en voor de liefhebbers nog een rondje van 5 km in de middag. Op deze manier was er voor elk wat wils: je kon inschrijven voor de onderdelen naar wens. Dat het in de smaak viel bleek uit de opkomst: die was met 15 deelnemers groot.

wandelgroep av Hanzesport

Ochtendwandeling: Ugcheler Markepad (11 km)

We hadden afgesproken om rond 9.45 te vertrekken. Iedereen was op tijd, we konden op pad voor wat een mooie tocht beloofde te zijn. Toch leek niet alles van een leien dakje te gaan. De organisatie had de tocht wel voorgelopen, maar in omgekeerde richting. Op de parkeerplaats van Bospaviljoen ’t Leesten (onze startplaats) ging het daardoor bijna mis. Het was even zoeken naar het juiste pad. Maar toen die (toch nog vrij snel!) gevonden was werd het, zoals beloofd, een fantastische tocht.

De route van het Ugcheler Markepad loopt vanaf het Bospaviljoen in de richting van de Cantharel en daarna door het bosgebied onder Ugchelen verder en weer terug richting het Bospaviljoen.

Wat weer eens duidelijk werd is dat je eigenlijk niet naar het buitenland hoeft om mooie bossen te vinden. Ook in eigen land is nog genoeg moois te vinden. De afwisseling die het Ugcheler Markepad biedt is overigens niet alleen voor wandelaars de moeite waard. Ik kan me voorstellen dat ook hardlopers die op zoek zijn naar een afwisselend trainingsrondje hier volop aan hun trekken komen.

Zo rond de klok van 13.00 uur waren we weer terug bij de startplaats en zochten we het restaurant van de Cantharel op voor een overheerlijke lunch en een uurtje rust. Niet dat de tocht zo zwaar was dat we die rust écht nodig hadden (we zijn immers goed geoefend ). Maar het is wel gewoon gezellig. En dat is ook een belangrijk doel van zo’n dag.

Na de lunch: het Bospad (5 km)

Met een iets kleiner groepje startten we na de lunch voor de middagwandeling. Ook weer vanaf het Bospaviljoen, maar dan de andere kant op, richting Hoenderloo. Zo dichtbij het Markepad, maar toch een pad met een echt ander karakter. Meer hoogteverschillen en mooie uitzichten over het heideveld. De lunch deed zijn werk: we hadden energie om er weer stevig de pas in te zetten.

Een uurtje later zat het erop en zochten we voldaan het Bospaviljoen op voor een kopje koffie, thee of iets anders. Wat me telkens weer opvalt na de training of wandeling is de gezelligheid, de sfeer in de groep en het goede humeur van iedereen. Zo ook bij de afsluiting van deze mooie wandeldag. Ik heb er geen moment spijt van dat ik me aangemeld heb bij de wandelgroep van aV Hanzesport.

Nader kennis maken met de wandelsport en de wandelgroep van AV Hanzesport

Wil jij ook mee wandelen? Dat kan. De trainingen zijn voor alle leden van AV Hanzesport toegankelijk. Daarnaast zijn nieuwe leden van buiten de vereniging uiteraard ook welkom. Mocht je het leuk vinden om een keer mee te wandelen, dan ben je van harte welkom. Op dinsdagen traint de groep de ene week op de baan van Hanzesport en de andere week buiten de baan. En op de zaterdagen gaan we altijd de bossen in.

Kijk voor meer informatie op de website van AV Hanzesport: Sportief wandelen – Atletiekvereniging Hanzesport Zutphen

Als je enthousiast geworden ben en je wilt je aanmelden voor een kennismaking: neem dan contact op met Cynthia van Zuijlen.

Overigens kent de vereniging naast de groep sportief wandelen ook een nordic walking groep, die op de zondagochtend trainingen organiseert. Ik ga daar binnenkort zelf ook kennis mee maken.

Namens de groep sportief wandelen,

Hans van den Akker