MEEDOEN IS GOUD !!

Dit was het motto voor de Special Olympics Nationale Spelen 2024. De spelen werden dit jaar op 14,15 en 16 Juni gehouden in Breda en Tilburg.
Atletiekvereniging “de Hanzesport” kwam deze editie met 5 atleten naar de Spelen.

Dit was het motto voor de Special Olympics Nationale Spelen 2024. De spelen werden dit jaar op 14,15 en 16 Juni gehouden in Breda en Tilburg. Atletiekvereniging “de Hanzesport” kwam deze editie met 5 atleten naar de Spelen.

Op 14 Juni vond de openingsceremonie plaats in Breepark Breda. Ruim 5000 toeschouwers zagen hoe 3007 sporters en begeleiders uit 13 verschillende landen werden gepresenteerd. De binnenkomst van de sporters was magisch, ze genoten allemaal zichtbaar van het applaus.
Zoals het bij “de Spelen” hoort werd ook hier de olypische vlam aangestoken. Nadat de eed was afgelegd door sporters en jury ging het feest pas echt los. Frans Bauer kreeg iedereen van de stoelen, er werd uit volle borst meegezongen. De avond werd afgesloten door Ammar en Billy Dans.
Wat was dit al een prachtige avond.

Op Zaterdag kwamen de 5 atleten naar de baan van AV Sprint in Breda om de kwalificaties van hun onderdeel te doen. Dit om te zien of je in de juiste divisie bent ingedeeld. Het was prima weer voor deze atletiek dag, droog en niet te warm. Op elk onderdeel wisten de atleten, onder aanmoediging van meegekomen familie, zich goed te kwalificeren voor de belangrijke dag van morgen.

De Zondag ging voor AV Hanzesport van start om 10.30 uur. De hele dag moedigde alle atleten elkaar aan, ongeacht bij welke club je sport.
Al liet het weer het soms afweten, de sfeer was fantastisch. Na elk onderdeel volgde direct de medaille uitreiking. Hier werd voor iedereen even hard gejuicht, tussen de nummer 8 en nummer 1 geen verschil. De atleten van AV Hanzesport mochten in totaal 9 keer een medaille in ontvangst nemen.

  • Tobias Silvertand won brons bij het verspringen.
  • Romy Vergers won brons op de 400 meter en goud bij het technische onderdeel minispeer werpen.
  • Mattis van der Kolk won brons bij het balwerpen, zilver bij de 50 meter sprint en goud bij het verspringen.
  • Tim Rutten won brons bij de 50 meter sprint
  • Cas Derksen won zilver bij de 200 meter framerunnen en zilver bij het minispeer werpen.

Elke atleet van de Hanzesport ging met 1 of meer medailles naar huis. Wat een fantastische uitslag en wat een blije gezichten.
Dank nog aan de coaches Eddy Groen en Jorn van der Kolk voor de begeleiding van onze atleten.

Meedoen is goud, maar de sfeer was meer dan goud.
Wat een eer om hierbij aanwezig te mogen zijn.

Irma Arendsen