Hanzesport start met Racerunning

Hanzesport start op 4 maart met RaceRunning. Voorlopig kunnen wij alleen trainingen aanbieden aan atleten tot en met 17 jaar. Zodra de corona versoepeld zijn kunnen ook volwassenen komen trainen. Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

De start van het trainingsprogramma is vanaf 4 maart. De eerste periode zal er een racerunner ter gebruik leen aanwezig zijn. Er wordt elke donderdagavond getraind van 18.00 tot 19.00 uur op de atletiekbaan van Hanzesport. . Heb je interesse? Meld je aan via g-atleet@hanzesport.nl

De RaceRunner is geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida, hersenbloeding, MS of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) personen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen. De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren.

Meer informatie over RaceRunning kun je vinden op www.racerunning.nl