Oliebollenloop 2020/2021 : het verslag

Met einde van het jaar in zicht, kwam het bestuur met de vraag om te kijken of het toch mogelijk was een Oliebollenloop te organiseren. Na enig puzzelen kwam Jan van den Belt met het idee om dit virtueel te doen. Een ronde van 10km en opdrachten met foto’s. Zo gezegd, zo gedaan. Ondergetekende zou zorgen voor de route en foto’s en Jan zou de inschrijving en afhandeling op zich nemen.

Het was een succes. De lopers hadden van 30 december tot 10 januari om de route, die na inschrijving via de mail werd ontvangen, te lopen. Bij de route zat een kaart met detailfoto’s. Deze moesten worden gevonden en terug gestuurd worden na afloop van de ronde. Er waren 106 inschrijvingen. In totaal werden er zo’n 60 inzendingen met antwoorden retour gestuurd. Men mocht alleen of in duo’s lopen. Van de inzendingen waren er 20 die álle punten gevonden hebben. Uit deze groep zijn 3 prijswinnaars (of groepjes) getrokken.

Daarnaast is er een originaliteitsprijs toegekend aan het team met de meest originele foto’s.
De reacties waren enthousiast:

“We hebben er enorm van genoten, helaas niet alle objecten gezien, mogelijk waren we te geanimeerd in gesprek:)

Het was leuk om verschillende Hanzesporters te ontmoeten. Ik heb de indruk dat veel leden dit een succes vinden.

Wat mij betreft is dit de nieuwe vorm.”

“We hebben er een gezins-activiteit van gemaakt en hem over 2 dagen verdeeld. Een welkome afwisseling in deze lockdown-vakantie.”

“Vanmorgen de oliebollenloop gelopen, het was een prachtige tocht door een winters landschap. Dank voor het initiatief en de organisatie.”

“Wij moesten twee keer lopen, omdat we één paaltje gemist hadden. Maar bij zulk weer was dat een leuke bezigheid.”

Dan natuurlijk hieronder de eervolle vermelding van de prijswinnaars:

  1. Veerle Steenhuizen
  2. Groep Mirjam van der Veen, Luus Stoop, Pieter Hoefsloot
  3. Groep Martje Bont, Ria van Cittert, Jet Kraan

De prijs voor de meest creatieve inzending is gegaan naar Sander van Uem. Met deze inzending ontvang je meteen alle juiste antwoorden. Mede mogelijk gemaakt door Sander’s broer Robin en vader Maarten.

Wij vonden het leuk dit te organiseren en de vele leuke reacties van jullie terug te ontvangen.

Groeten,
Wim Veldhuis
Jan van den Belt
Rianne Nijhof