Oliebollenloop 2022

Rond de jaarwisseling was er weer een leuke Oliebollenloop. Er kon gelopen worden vanaf 30 december 2021 tot 10 januari 2022. Onder de juiste inzenders zijn 3 prijzen verloot. In dit bericht vind je een uitgebreid verslag van Simone Spaargaren, alle oplossingen en de prijswinnaars. Er zijn in totaal 105 aanmeldingen geweest, een mooi aantal!

Een Oliebollenloop verslag

-door Simone Spaargaren-

1 januari 2022. Wij zijn het nieuwe jaar prima ingekomen. De warmste jaarwisseling ooit, dus hebben een poosje op ons gemakje staan kijken hoe anderen tòch een flinke hoeveelheid vuurwerk de lucht inschoten. Er zaten werkelijk fantastische vuurpijlen tussen.
Een nieuw jaar, net als iedereen zijn wij zeer benieuwd wat 2022 ons gaat brengen.
 
Nou, om te beginnen: Een oliebollenloop! Wij lopen ‘m meteen op nieuwjaarsdag. Het is nog steeds ontzettend zacht weer, dus ideaal voor een lekkere wandeling.
Voordat we ons daadwerkelijk hebben ingeschreven, heb ik even contact gehad met de uitzetter: Ik doe de route in de rolstoel. Dat kan gelukkig prima. Er is 1 stuk wat waarschijnlijk echt niet gaat, maar daar is een eenvoudige oplossing voor.
 
Rond 13.30 parkeren we de auto bij de sluis in Eefde. Vanaf daar beginnen wij aan ons aangepaste stukje. Iedere andere deelnemer loopt over de dijk langs het Twentekanaal, wij gaan door het dorp. Bij de Koffiestraat pakken we de route op. Dat is meteen de oplossing van de 1e vraag die wij tegenkomen. Nu kennen wij Wim iets langer dan vandaag, dus voor de zekerheid lopen we naar het begin van de straat, waar de anderen van de dijk af zouden komen. We vinden geen adder onder het gras, dus de 5e letter van “Koffiestraat” staat genoteerd.
 
We steken de grote weg over en we lopen over het pad achter de voetbalvelden. Nu ben ik inmiddels 49, woon mijn hele leven al in Zutphen/Warnsveld en ik begeef me op een gedeelte van de route waar ik gewoon nog nooit geweest ben. Bij de vraag over het pretpark weten we oprecht niet wat de 1e letter moet zijn. Hoe heet dat Apeldoornse park eigenlijk in de volksmond?  Is het voluit Familie Pretpark Koningin Julianatoren? Kan ook zonder ‘Familie’. Of zonder ‘pretpark’. Zelfs zonder ‘Koningin’.. We noteren de volledige naam, het juiste antwoord komt vanzelf bovendrijven.
 
We wandelen onder de spoorbrug door en gaan de dijk op. Alweer zo’n stuk waar ik nooit eerder was. Of nou ja… een paar meter naar links was ik wél vaker. Op de boot van m’n ouders. In die tijd was de nieuwe brug nog niet eens als idee geboren, vermoed ik. Nu ligt ‘ie er al de nodige jaren en wij gebruiken ‘m om naar de andere kant van het kanaal te komen. Midden op de brug kunnen we een heel stuk van de route zien liggen. We speuren ‘m af naar andere Hanzesporters, maar zo te zien zijn wij de enigen die op dit tijdstip lopen.
 
De vragen zijn niet moeilijk, en toch… Op het industrieterrein bouwen we onze eigen ‘Twee voor Twaalf’ in. Kunnen we al zien wat de oplossing gaat worden? Berto stoeit met de letter in vakje 6. Als dat nou een andere letter zou zijn, dan weet hij het antwoord wel. We kijken de vraag nog even na, om te ontdekken dat ik de letter in het verkeerde vakje heb gezet én dat dat ook nog eens de verkeerde letter is. Oeps…
 
Via het industrieterrein komen we bij de baan. Die ligt er rustig bij. Als trainer heeft Berto de sleutel en daar maak ik dankbaar gebruik van voor een plaspauze. Vervolgens steken we  de prachtig geworden Deventerweg over en lopen dan door de Heeckerenlaan, waar bijna iedereen wel iets van kerstverlichting in de voortuin heeft hangen. Ik geniet daar volop van. Onder het viaduct door en daar maken wij weer een kleine aanpassing; We nemen niet het Oostveensepad, maar gaan door de van Suchtelenstraat. Net iets comfortabeler voor mij. We komen langs het scheidsrechterveld en zijn dan weer bij het Twentekanaal. Aan deze kant van het water is dat prima te doen voor mij. En zo zijn we na 2 uur weer terug bij de sluis, waar de auto op ons staat te wachten.
 
Eenmaal thuis ga ik er even goed voor zitten om ons antwoord in te sturen. Berto en ik weten wat het is om een tocht uit te zetten. Dat is echt erg leuk om te doen, maar het vergt ook flink wat tijd. En dus maak ik dit jaar ook werk van ons antwoord. Als een klein eerbetoon aan Wim Veldhuis.
 
Wim, dank je wel voor weer een hele fijne Oliebollenloop!

De oplossingen


– Alle foto’s en de ‘oplossing in oliebollen’ onderaan: Rianne Nijhof –

Punt 7 Welk huisnummer zit er rechts van het poortje?
Noteer de eerste letter van het antwoord
Antwoord: Vier

Punt 6 Pak van het bewegwijzerbord de eerste plaats naar rechts.
Noteer de eerste letter van het antwoord
Antwoord: Almen

Punt 4 Hoe heet de handboogvereeniging hier?
Noteer de derde letter van het andwoord
Antwoord: Phoenix

Punt 1 Volgens welk wetboek mag je hier niet in?
Noteer de achtste letter van het antwoord
Antwoord: Strafrecht

Punt 9 Hoe heet de straat hier naar rechts?
Noteer de vijfde letter van het antwoord
Antwoord: Koffiestraat

Punt 10 Van welk pretpark staan hier de fietsenrekken?
Noteer de eerste letter van het antwoord
Antwoord: Julianatoren

Punt 3 Neem van het waterpeil het bovenste getal.
Noteer de 2de letter van het antwoord
Antwoord: Drie

Punt 8 Wat staat er onderaan het bord van fiets knooppunt 98?
Noteer de 6de letter van het antwoord
Antwoord: Achterhoek

Punt 2 Welke plaats ligt op 5 km van dit punt?
Noteer de tweede letter van het antwoord
Antwoord: Gorssel

Punt 5 Welk tankstation bevind zich hier?
Noteer de eerste letter van het antwoord
Antwoord: Netto

De oplossing

De uitslag

Er hebben zich 105 mensen aangemeld. Van 68 deelnemers hebben wij een oplossing mogen ontvangen, waarvan er 5 fout waren.
Resteert dus 63 deelnemers met een juiste oplossing.
Van deze 63 deelnemers liepen er 30 alleen, in stellen of families.
Uit deze 30 (de loting moest natuurlijk met gelijke kansen worden uitgevoerd) zijn 3 winnaars geloot:

1e prijs, waardebon Runningcenter ad €30:  Aukje & Ronald Kruithof
2e prijs, waardebon Runningcenter ad €25:  Esther Debets & Willeke Verkerk
3e prijs, waardebon Runningcenter ad €20:  Familie Koren

Prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

De uitreiking?
Tja, we wachten tot we dat fysiek weer mogen en kunnen doen.

Wim Veldhuis & Vincent Maalderink, dank voor het uitzetten van de route.

En alle leden wens ik een mooi, sportief en – inderdaad – een coronavrij 2022 toe.

Jan van den Belt