Oudejaars Crossloop Vorden 2022

Vrijdag 30 december 2022 organiseert de stichting Oudejaars Crossloop Vorden voor de 40e keer de Oudejaars Crossloop in Vorden. Hardlopers uit de regio krijgen de kans het oudejaar sportief af te sluiten en te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem.

De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. De vrijwel geheel onverharde routes gaan over de mooiste paden van natuurgebied ‘Het Grote Veld’. Het is dan ook niet voor niets dat velen zeggen dat het de mooiste crossloop is van de Achterhoek! Kijk voor een sfeer impressie op:  www.oudejaarscrossloop.nl.

Er kan 5, 10 of 15 km gelopen worden, waarbij elke afstand één ronde betreft. Daarnaast is er de 1 km Kidscross voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en de 2,5 km Juniorencross voor 12 tot en met 16 jaar. Alle kinderen starten tegelijk en krijgen een herinnering! Na afloop van de cross kan er door de deelnemers worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en natuurlijk een heerlijke oliebol.

Na afloop van de crossloop zijn er mooie prijzen voor de snelste deelnemers. Ook worden er prijzen uitgereikt in de 45+ categorie en is er voor iedere afstand een prijs voor de snelste man en vrouw uit Vorden. Tevens zal de Ton ten Have wisselbokaal worden uitgereikt aan de snelste loper en loopster uit Vorden op de langste afstand.

Programma

  • 12.15 uur; 1 km Kidscross (deelname 4-12 jaar)
  • 12.30 uur; 2,5 km Juniorencross (deelname 12-16 jaar)
  • 13.30 uur; 15 km
  • 13.45 uur; 10 km
  • 14.00 uur; 5 km

Alleen voorinschrijving

Inschrijven is mogelijk tot 21 december 18.00 uur. Tevens is er dit jaar ook een inschrijvingslimiet van 850 deelnemers. Na-inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk. Verzeker je je van deelname en schrijf je dus op tijd in viawww.oudejaarscrossloop.nl. Het startnummer met chip kan op de dag van de crossloop in de kantine worden opgehaald en wordt niet vooraf toegestuurd.

Kosten per afstand

Inschrijfgeld voor de Kidscross en Juniorencross bedraagt  € 6,00. Voor alle overige afstanden € 12,50.  Dit is inclusief een gratis oliebol en koffie of thee na afloop. Voor de kinderen is er een oliebol en limonade.

Proefloop

Er is op Zondag 18 december om 10.00 uur (5, 10 of 15 km) een proefloop om het parcours te verkennen om tips te krijgen waar je aan moeten denken bij het lopen van een crossloop. De kosten zijn EUR 3,- inclusief een kopje koffie of thee. Zie voor meer info en opgeven www.oudejaarscrossloop.nl.

Zwembad In de Dennen, de IJsbaan en Runners Vorden

Dit jaar hebben zijn zwembad In de Dennen (www.zwembad-indedennen.nl), IJsbaan Vorden www.ijsbaan-vorden.nl)en Runners Vorden (www.runnersvorden.nl) als goed doel verbonden aan onze loop. Het zwembad In de Dennen ligt direct naast de start en finish van de Oudejaars Crossloop in Vorden. Het is een prachtig zwembad en veel lopers die meedoen met de Oudejaars Crossloop Vorden maken er graag gebruik van. Het openluchtzwembad wordt grotendeels beheerd door vrijwilligers, moet rondkomen zonder enige vorm van subsidie en dat is niet makkelijk. Dit jaar zal de opbrengst worden gebruikt voor aanschaf van een nieuw speeltoestel voor de kinderen! Tevens zal er een bedrag gaan naar de IJsbaan van Vorden voor renovatie van de Kantine. Runners Vorden kan een bijdrage goed gebruiken voor de aanschaf van materialen voor het geven van looptrainingen. Alle goede doelen leveren tevens vrijwilligers tijdens de Oudejaars Crossloop Vorden. Zonder deze vrijwilligers is de organisatie van een dergelijk evenement niet mogelijk en zo helpen we elkaar! Bij het inschrijven is het tevens mogelijk om extra te doneren!

Start en finish
Op het complex van Voetbal Vereniging Vorden, Oude Zutphenseweg 11, 7251 JX Vorden. Douche- en kleedgelegenheid is aanwezig.

Wij zien u graag op zaterdag 30 december 2022 aan de start bij de mooiste crossloop van de Achterhoek!