Succesvolle afsluiting onderlinge baanwedstrijden

Zaterdag 3 juli was de dag waarop de junioren, pupillen, g-atleten en racerunners aan mochten treden voor het laatste deel van een drieluik aan onderlinge baanwedstrijden. Daarnaast was er ruimte voor het Topteam om een 5000m in wedstrijdvorm af te leggen. Ook voor de iets meer recreatieve, maar daardoor niet minder fanatieke, lange afstandlopers stond er een 5000m op het programma.

Om dit keer ook de uitslagen bij de looponderdelen betrouwbaar te krijgen had de organisatie gezorgd voor elektronische tijdwaarneming. Ondanks dat de wedstrijd geen officiële wedstrijd was voor de Atletiekunie, weten de atleten daarom nu wel precies tot welke topprestaties zij in staat zijn.

Waar aan het begin van de week nog gevreesd werd voor regen tijdens de wedstrijd bleek op de dag zelf het tegenovergestelde waar te zijn. Volop zon en temperaturen boven de 25 graden zorgden voor prima omstandigheden om tot goede prestaties te komen. Het zal dan ook niemand verbazen dat menig persoonlijk record aan diggelen werd gelopen, gesprongen of geworpen.

Omdat een week voor de wedstrijd de Covid-maatregelen waren versoepeld waren voor het eerst dit seizoen ook fans weer welkom en mocht de kantine open, wat de sfeer en beleving voor de atleten zeker ten goede kwam.
Na afloop van de wedstrijd konden de pupillen, g-atleten en racerunners nog genieten van een patatje en voor de junioren en volwassenen was er een barbecue georganiseerd.

Al met al was het voor iedereen een lange, maar ook zeker geslaagde dag met een opzet die zeker voor herhaling vatbaar is.