Succesvolle zomerse baanwedstrijd

Afgelopen vrijdag, 1 juli, was het een schitterende zomerse avond om de baanwedstrijd te lopen. Vele lopers hebben hier dan ook gehoor aan gegeven.

Er zijn mooie PR’s neergezet, met elkaar lopen om elkaar uit te dagen en te versterken, maar ook vooral met veel gezelligheid!

De uitslagen zijn beschikbaar via deze link. Foto’s zijn op de Facebook pagina van Hanzesport te vinden.

Top Motion Gelderland bedankt voor de organisatie en hopelijk tot volgend jaar allemaal!

Na afloop hebben we een hele leuke reactie ontvangen van Rhea Houwaart:

Waar het nog geen vierentwintig uur geleden – zij het kortstondig – met bakken uit de hemel kwam en donder en bliksem elkaar in rap tempo opvolgden, was het vrijdag 1 juli een stralende zomeravond.

Gewapend met de beste bedoelingen, een portie motivatie en ogen vol strijdlust (en een klein beetje zenuwen, okee, guilty as charged), reden we naar de baan. Mijn eerste baanwedstrijd, heerlijk laagdrempelig in een ons-kent-ons sfeertje en vele oude bekenden. Voor anderen dan, want deze vreemde eend in de bijt is èn compleet nieuw op het gebied van wedstrijden, èn komt onder de rook van Rotterdam vandaan. Om me heen leek iedereen elkaar te kennen, er werd gelachen en rondgekeken. Want waar is Guus toch met de startnummers?!

Een paar rondjes inlopen, met de klok mee, uiteraard, nog even wat grappen met Eddy, doelen en strategie bespreken om die vervolgens compleet weer te vergeten.

Een 1000 meter stond op het programma. Die afstand heb ik nog nooit gelopen. Vanaf het begin van mijn hardloopcarrière heb ik eigenlijk ingezet op afstand, meer dan op snelheid, met als piek een 100 kilometer, afgelopen april. 

Er was een nieuw doel nodig: snelheid. En waar kun je beter beginnen dan helemaal onderaan de ladder? Juist! Vandaar de inschrijving op de 1000m.

Het startschot klonk – in tegenstelling tot de marathon van Rotterdam hoorde ik hem in Zutphen wèl – en mijn collegalopers stoven weg. Ik niet, want ik had een plan, dat precies op dit moment weer kwam boven dwarrelen.

Met een doorkomst op de 200m die toch nog twee seconden sneller was dan bedacht, werd het inhouden in de eerste volledige ronde. En daarna was het geven-wat-er-nog-te-geven-valt.

In 4:04 knalde ik over de finishmat, regelrecht op een hekje af om me aan vast te houden terwijl ik uithijgde. Alles gegeven? Zeker. Tevreden? Absoluut! Zin in de volgende? Hell yeah! (Duurde een paar minuten hoor, voordat ik weer zin had, maar soit.)

De start van de 5000 meter (snel) volgde en het was prachtig om even na een kwartiertje de eerste alweer te zien finishen. De onderlinge aanmoediging om aan te haken bij het passeren was prachtig om te zien.

Daarna ging de 5000 meter (minder snel) van start en ook daar werd hard gestreden. Vanaf de kant werden de lopers toegejuicht, sommigen liepen zij aan zij samen voor een PR, en een enkeling perste alles er nog even uit voor die ene snelle tijd.

Na afloop was het tijd voor een biertje, een praatje en een gezellige nazit in het clubhuis. Op 27 augustus is de volgende en het kan zómaar zijn dat ik daar ineens wat bekenden ga tegenkomen. In de agenda dus! En trainen!