Altijd al willen schieten…?

Grijp dan nu je kans… In Zutphen wordt het je geleerd. Op 25 september start een cursus voor starters bij AV Hanzesport. Aanmelding staat open voor alle leden. En voor eventuele andere belangstellenden die een verklaring omtrent gedrag willen overleggen en deel uit gaan maken van onze sportgemeenschap.

Starter

Niet richten op mensen. Noch op vogels. Gewoon op het blauw of de wolken in de lucht. Jij hebt het pistool in je handen. En als jij de trekker overhaalt sprinten zes of acht atletische lijven uit de starblokken. Met krachtige, soepele passen richten hun lijven zich na tien meter op. Of er vertrekt een zwerm lopers… roffelend om startsnelheid te ontwikkelen en dringend met de ellenbogen naar elkaar voor een wat langere afstand…

Korte cursus in september

Op 25 september start een cursus voor starters bij AV Hanzesport. Aanmelding staat open voor alle leden. En voor eventuele andere belangstellenden die een verklaring omtrent gedrag willen overleggen en deel uit gaan maken van onze sportgemeenschap. Afgelopen jaren heeft Gerrit Vos met veel kwaliteit de starts van onze wedstrijden verzorgd. Komende periode gaat Eddie Groen het overnemen. Wie wil hem vergezellen?

Een vaardigheid…!

Want een goed startshot geven is een vaardigheid. Persoonlijke anekdote: in mijn jeugd ooit een wedstrijd gezien van volwassenen in een 100-meter-finale waar uiteindelijk maar vijf van de acht lopers overbleven. Reden? De starter was dermate nerveus dat velen een valse start maakten. Niet eenmaal. Maar driemaal zoals toen nog mocht voordat uitsluiting volgde. Extra detail: van die overgebleven vijf lopers zijn er daarna drie starter geworden… om dit beter te doen!