Veel Hanzesporters bij drukke Oudejaars Crossloop Vorden

Het was prachtig loopweer tijdens de 39e editie van de Oudejaars Crossloop in Vorden. Het was voor de ruim 770 lopers een echte cross met veel modder en uitdagende routes voor de lopers in het prachtige bosgebied het Grote Veld tussen Vorden en Lochem.

Traditiegetrouw werd het startsein gegeven met een enorme knal van een carbid bus. Dit gebeurde voor de eerste afstand: de Kidscross van 1 km. Als eerste kwam Jeremy Eilander uit Apeldoorn in 3 min en 19 sec over de finish. Bij de meisjes was Samara Nikkels van Hanzesport uit zutphen de snelste in een tijd van 3 min en 55 sec. De 2,5 km leverde een overwinning op bij de jongens voor Tijmen Wisseling van Argo uit Doetinchem op in een zeer snelle tijd van 8 min en 46 sec. Bij de meisjes was Jasmijn Wilting eveneens van Argo in 12 min en 34 sec. Alle ruim 90 deelnemende kinderen kregen bij de finish een dik verdiende medaille, mandarijn en een oliebol met limonade.

Geïnspireerd door het enthousiasme van de jonge lopers van de Kidscross begonnen de deelnemers na wederom een knal met de carbid bus aan de 15, 10 en 5 km. Onderweg werden de lopers nog verrast door het mooie geluid van de Midwinterhoornblazers uit Lochem. Als eerste kwamen de snelste 5 km lopers binnen. Bob te Lindert van Agro was in 16 min en 35 sec het snelst. Bij de vrouwen ging Lieke Wijnbergen uit Nijmegen eerste over de streep in 20 min 59 sec.

De 10 km bij de mannen werd gedomineerd door Luuk Nusselder van Argo in 34 min en 54 sec. Madelief Falkmann van Phanos uit Amsterdam werd eerste bij de dames in 42 min en 40 sec.

Op de 15 km werd veroverd door Rick Heutink van Argo in 52 min en 56 sec. Robert Kornegoor won de Ton ten Have wisselbokaal voor de snelste lopers uit Vorden op de 15 km. Snelste dame was Nicole Vernhout uit Apeldoorn met een tijd van 1:02:26. De snelste dame uit Vorden was Anna Otten die daarmee ook de Ton ten Have wisselbeker verdiende.

Ook de deelnemers die niet als eerste over de streep kwamen hebben kunnen genieten van hun persoonlijke toptijden, de prachtige omgeving en de talrijke aanmoedigingen. Bij de finish was het wederom erg druk en gezellig door het vele publiek en de leuke muziek van accordeonist Henk Wormeester.

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagd, sportief evenement, waarvan dit jaar de opbrengst ten goede komt aan het Vordense Zwembad In de Dennen en de hardlopers van Runners Vorden. De totale opbrengst van de Oudejaars Crossloop wordt medio april 2020 bekend gemaakt.

De Oudejaars Crossloop is mogelijk door het beschikbaar stellen van de accommodatie door Voetbalvereniging Vorden en door de inzet van vele vrijwilligers. Natuurlijk kunnen wij niet zonder onze sponsoren. Dankzij jullie bijdrage kunnen we de Oudejaars Crossloop Vorden organiseren en was het een groot succes. Hartelijk dank daarvoor!

De Stichting Oudejaars Crossloop wenst iedereen een sportief en gezond 2020 toe en hoopt alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors terug te zien op Woensdag 30 December 2020 bij de 40e editie van de Oudejaars Crossloop in Vorden. De uitslagen zijn te vinden op www.oudejaarscrossloop.nl